Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΗ ανάπτυξη στην Ηλιούπολη!

Η ανάπτυξη στην Ηλιούπολη!

Του Γιώργου μπαλτά

Κεντρική πολιτική επιλογή για τη χώρα μας είναι η ανάπτυξη.

Ανάπτυξη ο δεξιός, ανάπτυξη ο αριστερός, ανάπτυξη ο σοσιαλισμός, ανάπτυξη ο κομουνιστής, όπου σταθείς και όπου βρεθείς για ανάπτυξη ακούς!
Η ανάπτυξη-λυδία λίθος, μέσα από την οποία η χώρα θα αναπληρώσει τις «απώλειες» που είχε τη περίοδο της κρίσης αλλά και θα χτίσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών!
Κατά το 41% των πολιτών, είναι σαφές τι σημαίνει ανάπτυξη για τη χώρα, αυτό αποφασίσανε οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές!
Αυτό το σαφές για τη χώρα, καθόλου σαφές δεν είναι για την Ηλιούπολη.
Τι σημαίνει ανάπτυξη για την Ηλιούπολη;
Είναι αντικείμενο προβληματισμού στην Ηλιούπολη;
Ο «όλος» πολιτικός προβληματισμός «περί ανάπτυξης» στην Ηλιούπολη περιστρέφεται γύρω από:

  • Την αποκομιδή των σκουπιδιών!
  • Το νεκροταφείο!
    Αυτά είναι συμβολή του Δήμου στην «ανάπτυξη», προβλήματα που έπρεπε να έχουν λυθεί από χρόνια και σε καμιά περίπτωση, η θεραπεία καθυστερήσεων, δεν εντάσσει τις λύσεις στη σύγχρονη αντίληψη «ανάπτυξης»!
    Η «ανάπτυξη» όμως περιλαμβάνει και τις οικονομικές και άλλους σχεδιασμούς και δραστηριότητες πέραν του Δήμου που λαβαίνουν χώρα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου από άλλους φορείς πέραν του Δήμου, ιδιωτικούς και μη.
    Η «αιχμή» της «εθνικής ανάπτυξης», το «Ελληνικό» και η μεταφορά του Διοικητικού Κέντρου της χώρας στον Υμηττό, εντοπίζεται γεωγραφικά στους όμορους με την Ηλιούπολη Δήμους!
    Με αυτή τη κοσμογονία στους όμορους Δήμους της Ηλιούπολης, η ίδια η Ηλιούπολη φαίνεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αδιάφορη και ίσως «αμήχανη» για όσα συμβαίνουν και σίγουρα θα την επηρεάσουν καθοριστικά!
    Είναι σίγουρο πως ο εμπορικός κόσμος της Ηλιούπολης θα υποστεί «μια κάποια» ζημιά όταν το παραλιακό μέτωπο μαζί με τις εγκαταστάσεις του, αρχίσουν να «αποδίδονται» στη χρήση των πολιτών!
    Παρά ταύτα ο εμπορικός κόσμος της Ηλιούπολης περιμένει μοιρολατρικά τις εξελίξεις «αδύναμος» ακόμα και να συζητήσει το θέμα !
    Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η πόλη δεν το συζητάει καθόλου.
    Περιμένει μοιραία τις συνέπειες από όσα άλλοι σχεδιάζουν γι’ αυτή χωρίς αυτή!
    Ακόμα και οι αρνητές των επενδύσεων του παραλιακού μετώπου «αμήχανα» και «πικραμένα» στέκονται μπροστά στις εξελίξεις!
    Είναι μεγάλη ανάγκη για την Ηλιούπολη, ο επιχειρηματικός κόσμος της Ηλιούπολης να αναλάβει πρωτοβουλίες διαλόγου στην κοινωνία της Ηλιούπολης για να διαμορφωθούν πολιτικές, που θα μπορέσουν, όχι να περισώσουν ότι μπορεί να περισωθεί, αλλά να αξιοποιηθεί ότι μπορεί να αξιοποιηθεί!

Δυστυχώς οι Δημοτικές παρατάξεις, δέσμιες των μικροπολιτικών τους συμφερόντων και των ιδεολογικών τους αγκυλώσεων δεν μπορούν να «ηγηθούν» τέτοιου διαλόγου !

Γιώργος Μπαλτάς Ηλιούπολη 21.1.24

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο