Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΘέατρο, ΣινεμάΧρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας-μιούζικαλ το "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου

Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας-μιούζικαλ το “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου

Δύο πολύ σημαντικά βραβεία κέρδισε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Poor Things”, στις “Χρυσές Σφαίρες 2024” για την ταινία. Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης απέσπασε με τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ, ενώ η πρωταγωνίστρια της ταινίας Έμα Στόουν έλαβε το βραβείο του Α΄ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως “Μπέλα Μπάξτερ”.

Η Έμμα Στόουν παραλαμβάνει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού AP

Η Έμα Στόουν τόνισε στην ομιλία της:

“Γουίλιαμ, Μαρκ, Ράμι, κάνατε την κάθε μέρα (στα γυρίσματα) διασκεδαστική, όπως και το υπόλοιπο καστ. Η ομάδα φανταστική, με τον Τόνι τον σεναριογράφο είναι η 13η φορά που συνεργαζόμαστε. Μου αρέσει να κάνω αυτούς τους διαλόγους και μου αρέσει να σε τρομοκρατώ με την άθλια προφορά μου. Γιώργο, δεν ξέρω τι άλλο να σου πω που δεν το έχω ήδη πει, αλλά θα είμαι για πάντα ευγνώμων για τη γνωριμία μας, για πάντα.

Το να παίξω την Μπέλα ήταν φανταστικό, νομίζω ότι (το Poor Things) είναι ρομαντική κομεντί, αλλά με την έννοια ότι η Μπέλα ερωτεύεται την ίδια τη ζωή περισσότερο από έναν άνθρωπο, αποδέχεται τα καλά και τα κακά που είναι ίσης σημασίας και με έκαναν να δω τη ζωή διαφορετικά. Ότι όλα μετράνε και όλα είναι σημαντικά κι εκείνη (η Μπέλα) έμεινε μαζί μου, οπότε αυτό το βραβείο είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ευχαριστώ πολύ”.

Στη φωτογραφία του θέματος, ο Γιώργος Λάνθιμος με το καστ της ταινίας Poor Things 2023 / Chris Pizzello. AP Photo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο