Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΔηλώσεις του Γ. Χατζηδάκη για τον νέο δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό

Δηλώσεις του Γ. Χατζηδάκη για τον νέο δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό

Παρατηρούσαμε τον πρώην Δήμαρχο κ. Γ. Χατζηδάκη να κάθεται σιωπηλός και ανέκφραστος κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του Βρεφονηπιακού στην θέση που του παραχωρήθηκε πίσω-πίσω στο κράσπεδο του πεζοδρομίου και με το τέλος της εκδήλωσης του ζητήσαμε να μας πει τις εντυπώσεις του.

Η δήλωσή του ήταν:

Σήμερα παραδόθηκε στη χρήση των παιδιών, των βρεφών και των νηπίων, των οικογενειών της πόλης μας ένα έργο που για την ολοκλήρωσή του συνέβαλλαν τέσσερεις Δήμαρχοι, οι κ.κ. Αναγνώστου, Βαλασόπουλος, ο υποφαινόμενος και Ψυρρόπουλος.
Ο κ. Αναγνώστου είχε την έμπνευση της δημιουργίας του και εκκίνησε τις διαδικασίες, ο κ. Βαλασόπουλος στις δύο θητείες του και με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής επί κ. Ρένας Δούρου με 1.050.000 ευρώ, προχώρησε το κτιριακό έργο, που μπλόκαρε, προς το τέλος της δεύτερης θητείας του, στην φάση των ηλεκτρομηχανολογικών.
Εμείς με αλλεπάλληλες παραστάσεις στην ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής και στην Τεχνική της Υπηρεσία καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε τις διαδικασίες και να ολοκληρώσουμε το έργο, με μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών και χρηματοδοτώντας το με ίδιους πόρους του Δήμου Ηλιούπολης ύψους 500.000 ευρώ.

Μπορεί να έλλειψαν το 2022 αυτά τα χρήματα εκείνη τη χρονιά από τα έργα υποδομών και συντηρήσεων από την πόλη μας, αλλά είχαμε την υποχρέωση να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των παιδιών μας.

Η νέα διοίκηση του κ. Ψυρρόπουλου παρέλαβε ένα κτίριο-στολίδι και έπρεπε να φροντίσει απλά για:
• Την εσωτερική επίπλωση, τον εξοπλισμό κουζίνας και καθαριότητας και για άλλες μικρές αλλά απαραίτητες δαπάνες, ύψους περί τις 70.000 ευρώ.
• Τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την πρόσληψη προσωπικού, για την στελέχωσή του και την ένταξή του στο πρόγραμμα των voucher, ώστε να λειτουργήσει σωστά και τέλος
• Να συνεννοηθεί έγκαιρα με την Πυροσβεστική και την ΕΥΔΑΠ, για τους απαραίτητους ελέγχους και την έκδοση των προαπαιτούμενων πιστοποιητικών, για την υπογραφή νόμιμης άδεια λειτουργίας.

Πρόσφατα ζήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα αποτελέσματα της αδυναμίας της νέας διοίκησης να ολοκληρώσει έγκαιρα αυτό το μικρό μέρος που της αναλογούσε και διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις, με τον Βρεφονηπιακό να “λειτουργεί με άνοιξε κλείσε” και χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας.

Όλα αυτά έχουν καταγραφεί στην ιστορία της πόλης και στην συνείδηση των κατοίκων της, όπως και η απρεπής και ολίγιστη συμπεριφορά των διοικούντων προς τον θεσμό του Δημάρχου, το πρόσωπό μου και το μερίδιο προσφοράς μου σ’ αυτό το έργο, αλλά και προς τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για τους οποίους δεν πρόβλεψαν ούτε μια θέση για να καθίσουν.
Ας είναι!
Εμείς προχωράμε με ήσυχη τη συνείδησή μας, κοιτώντας μπροστά, στο μέλλον της πόλης μας”.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο