Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΤα στρεψόδικα επιχειρήματα του Δημάρχου για τον Β. Στίγκα και η αλήθεια

Τα στρεψόδικα επιχειρήματα του Δημάρχου για τον Β. Στίγκα και η αλήθεια

Μιλώντας ο Δήμαρχος, για το αν θα καταθέσουν στεφάνι οι Σπαρτιάτες στην 28η Οκτωβρίου, θέλησε να απαντήσει έμμεσα στα ερωτήματα που έχουμε διατυπώσει, για τον Β. Στίγκα και τους «Σπαρτιάτες», και αυτό εγγράφεται στα θετικά του, έστω και αν μας ειρωνεύτηκε με την έκφραση «κατά τα λεγόμενα στα σάιτ, κάποιων …σοφών της πόλης»…
Αρχικά διέστρεψε τα σχετικά γραφόμενά μας, αναρωτώμενος με καγχασμό “δηλαδή όλοι στην παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» ήμαστε Σπαρτιάτες“; Στρεψόδικο το συμπέρασμά του, επειδή ποτέ δεν τον ταυτίσαμε με τους Σπαρτιάτες!!!

Μας είπε ακόμη, ότι ο Στίγκας ήταν με την Ένωση Κεντρώων“. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και σχετικές μαρτυρίες, αυτό είναι αναληθές, γιατί ήταν “Λ.Α.Ο.Σ.” με μια μικρή ομάδα γύρω του, με ακραίες δημόσιες τοποθετήσεις, για λαθρομετανάστες, κομμουνιστές, κλπ, ενώ ταυτόχρονα, είχε μια περίεργη ασυλία-προστασία από την παράταξη…

Το «επιχείρημά» του, “ότι εκτός από τον ίδιο, συνυποψήφιοι στις δημοτικές του 2014 στην παράταξή του (ΣΣ: παράταξή τους, τότε), μαζί με το Β. Στίγκα ήταν επίσης και οι κκ Χατζηδάκης, Σεφτελής, Μπασούρης“, ίσως δείχνει ότι ασυναίσθητα, κάποιο βάρος νιώθει μέσα του και θέλει να το διαιρέσει και να το μοιραστεί με περισσότερους…

Αυτό που ακριβώς γράψαμε, είναι:
«Τώρα αναμένουμε την απόδειξη της “σκληρής” στάσης του Δημάρχου απέναντι στον πρόεδρο των Σπαρτιατών, με την απαγόρευση κατάθεσης στεφάνου στην τελετή εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου. Για να διαπιστώσουμε στην πράξη, εάν οι παλιές «αγάπες» της παράταξης ξεχνιούνται…»

Οι εξελίξεις με τα «ήξεις αφίξεις», με την απόφαση του ΔΣ για την απαγόρευση κατάθεσης στεφανιού, που παραποιήθηκε και έγινε ψήφισμα με ευχές, παρά τη «διόρθωσή» στο παρά πέντε, Παρασκευή απόγευμα, πολλαπλασίασαν τις ανησυχίες μας!
Η υποψηφιότητα του Β. Στίγκα το 2014 είναι μεν παρελθόν, αλλά κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας, που κατ΄ εμάς πρέπει να μην ξεχαστεί, ώστε ΟΛΟΙ, «να έχουν το νου τους» και να ψάχνουν με λεπτομέρεια το «ποιόν» των υποψηφίων τους.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι χάρη στην αποκάλυψη άλλου τοπικού μέσου, ο κ. Ψυρρόπουλος προεκλογικά «έκοψε» ήδη ανακοινωμένη υποψήφιά του, επειδή είχε «εκτεθεί» στο παρελθόν ως υποψήφια με την Χρυσή Αυγή.
Το 2019, ο Γ. Χατζηδάκης παρά λίγο να εκτεθεί, αλλά «έκοψε» αντίστοιχη υποψηφιότητα, επειδή είχε την προνοητικότητα να ζητήσει γραπτά, το πλαίσιο αρχών της συμπόρευσης τους.
Ο κ. Ψυρρόπουλος γιατί διστάζει, αφού γνωρίζει ότι:

  • Οι Σπαρτιάτες αποκλείστηκαν από τις Ευρωεκλογές του 2023 με απόφαση του Αρείου Πάγου, ως κόμμα που δεν σέβεται την δημοκρατία.
  • Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ξανά πρόταση διακοπής της κρατικής χρηματοδότησής τους και
  • ο Πρωθυπουργός προχθές εξήγγειλε ότι ετοιμάζει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε μια νομιμότατη πολιτική απόφαση, που – όσο ακόμα είναι καιρός – μπορεί να εφαρμοστεί και να περισωθεί κάτι από την αξιοπιστία της δημοτικής αρχής!

Θάνος Κατσώνης

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο