Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΚΟΥΣΑ-ΕΙΔΑΤου κόσμου τα παράξενα: Χρυσή λεκάνη τουαλέτας 18 καρατίων κλάπηκε από έκθεση...

Του κόσμου τα παράξενα: Χρυσή λεκάνη τουαλέτας 18 καρατίων κλάπηκε από έκθεση στη Μεγάλη Βρετανία  

Σύμφωνα με τον Guardian, τέσσερις άνδρες κατηγορούνται για την κλοπή μιας λεκάνης τουαλέτας 18 καρατίων, αξίας περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ, που «εξαφανίστηκε» από το παλάτι Blenheim στη Μεγάλη Βρετανία τον Σεπτέμβριο του 2019.

Πρόκειται για μια εικαστική εγκατάσταση που ονομάζεται “America” ​​και ήταν μέρος μιας έκθεσης του Ιταλού εννοιολογικού καλλιτέχνη Maurizio Cattelan.

Η λεκάνη της τουαλέτας, ήταν λειτουργική και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με χρονικό όριο τριών λεπτών, για να αποφευχθούν οι ουρές και είχε εκτεθεί για μόλις δύο ημέρες προτού κλαπεί.

Η λεκάνη της τουαλέτας τοποθετήθηκε ως έργο τέχνης σε μια έπαυλη στο Oxfordshire, τη γενέτειρα του Γουΐνστον Τσώρτσιλ.

Η αφαίρεσή της προκάλεσε ζημιές από διαρροές στο όμορφο σπίτι του 18ου αιώνα, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στο Woodstock.

Το 2016, η χρυσή λεκάνη της τουαλέτας είχε εκτεθεί στο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, όπου περίμεναν 100.000 άνθρωποι να τη χρησιμοποιήσουν.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την κλοπή της χρυσής τουαλέτας πρόκειται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο του Στέμματος της Οξφόρδης στις 28 Νοεμβρίου.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο