Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΚΟΥΣΑ-ΕΙΔΑΕνημέρωση για τα θέματα που συζητούνται τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, της 19ης...

Ενημέρωση για τα θέματα που συζητούνται τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, της 19ης Δεκεμβρίου 2023

Σε κλίμα αντεγκλήσεων ξεκίνησε το ΔΣ με τη διαδικασία των ερωτήσεων προς την απερχόμενη διοίκηση, αλλά αναδείχθηκαν ενδιαφέροντα θέματα, που τα παρουσιάζουμε συμπυκνωμένα και πάντως όχι κατά χρονική σειρά ή βαθμό σπουδαιότητας.

Ο Γιώργος Χατζηδάκης ενημέρωσε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης με συγκεκριμένες ενέργειες της νομικής υπηρεσίας θα προσφύγει στο ΣΤΕ κατά της απόρριψης του αιτήματος του ΔΣ για τη διατήρηση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης ως δημοτικού ΝΠΔΔ, από το Υπουργείο Εσωτερικών. Μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή και να βγει απόφαση θα ενσωματωθεί κανονικά στις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Ευστ. Ψυρρόπουλος αρνήθηκε να συναινέσει στην απόφαση του Δήμου να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίες για την υδροδότηση και ρευματοδότηση του οικίσκου τύπου κοντέϊνερ, που θα στεγάσει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ στην Μαρίνου Αντύπα δίπλα στο πάρκο Ναβαρίνου. Ζήτησε πίστωση χρόνου για να ενημερωθεί, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική καθυστέρηση της υλοποίησης της προ μηνών σχετικής απόφασης του ΔΣ, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις της «συνταξιούχου» πια κυρίας Τσατσούλη.

Απαντώντας ο Γ. Χατζηδάκης σε ερώτηση για τον τρόπο παράδοσης-παραλαβής της απερχόμενης προς τη νέα διοίκηση, εμμέσως πλην σαφώς, έψεξε την προηγούμενη διοίκηση ενημερώνοντας το ΔΣ ότι το 2019 του παραδόθηκε μόνο ένα έγγραφο και μάλιστα απόρρητο, και ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα το παραδώσει στον νέο δήμαρχο, αλλά και όποιο άλλο έγγραφο κριθεί απαραίτητο.
Αντιθέτως με το τί συνέβη το 2019, ενημέρωσε το ΔΣ, ότι έχουν παραδοθεί ήδη στη νέα διοίκηση από τις υπηρεσίες και τους αρμόδιους αντιδημάρχους ότι έγγραφο έχει ζητηθεί, συμβάσεις, κλπ.

Έκπληξη προκάλεσε η δήλωση του κ. Ψυρρόπουλου ο Δήμος Ηλιούπολης «πάει για πτώχευση»!!!
Θυμηθήκαμε τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ως πρωθυπουργός ο Γ.Α.Π και στελέχη του, τις παραμονές επιβολής των μνημονίων στη χώρα μας, που δήλωναν απίστευτα πράγματα στους ευρωπαίους εκπροσώπους, μετά στην τρόικα και αργότερα στους λεγόμενους “θεσμούς”.
Άποψή μας είναι πως όποιος αναλαμβάνει την ηγεσία ενός θεσμικού οργανισμού, όπως είναι ο Δήμος Ηλιούπολης, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στο τι λέει δημόσια!
Δεν μπορεί κανείς να ευτελίζει με αυτόν τον τρόπο, τον Δήμο που σε λίγο θα διοικεί, δείχνοντας στην τοπική κοινωνία ότι όχι μόνο είναι άπειρος αλλά και ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να χειριστεί θέματα, τόσο σοβαρά και ευαίσθητα. Πώς άραγε θα συζητήσει αύριο με προμηθευτές και πιθανούς συνεργάτες του Δήμου;
Και τέλος, δεν είναι δυνατόν να μιλάς έτσι, συνεχίζοντας την αντιπολίτευση προς τους απερχόμενους αιρετούς, αλλά θίγοντας και τους υπηρεσιακούς, με τους οποίους θα συνεργάζεσαι τα επόμενα 5 χρόνια, απλούς εργαζόμενους και στελέχη και φυσικά κατ’ επέκταση και τον ίδιο τον θεσμό στα μάτια του πολίτη.

Ο κ. Πούλος ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του δημάρχου με την οποία επιστρέφουν όλοι οι υπάλληλοι που ανήκουν διοικητικά στην καθαριότητα, και κάλυπταν ανάγκες κεντρικών υπηρεσιών, γιατί θα αποδυναμωθούν οι υπηρεσίες και ειδικά η Κοινωνική υπηρεσία.

Ανέφερε μάλιστα και σχετικό παράδειγμα υπαλλήλου της κοινωνικής υπηρεσίας.

Ο Γ. Χατζηδάκης απάντησε ότι είχε ενημερώσει σχετικά τον νέο δήμαρχο και είχε τη συναίνεσή του στο θέμα αυτό, που στη συνέχεια αθετήθηκε, με έγγραφο του μελλοντικού αντιδημάρχου καθαριότητας προς τη διεύθυνση προσωπικού, που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση γιατί εκεί αναφέρεται ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν λειτουργεί σωστά η Υπηρεσία Καθαριότητας. Ο νυν δήμαρχος ανέφερε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή, εάν ανακληθεί το έγγραφο αυτό.

Κάποια στιγμή ο νέος δήμαρχος ανέφερε κάτι για “επιστροφή στην πρωτυτέρα κατάσταση”…
Διακινδυνεύοντας να εκτεθούμε αφού δεν γνωρίζουμε ποια είναι η σωστή ορθογραφία, κρίνουμε όμως ότι αξίζει να καταγραφεί, ως άλλο ένα “εν τη ρύμη του λόγου” μαργαριτάρι…

Κάποια στιγμή, η πρόεδρος του ΔΣ κ. Χωματά παρακάλεσε τον κ. Ευαγγέλου, να καθίσει σε μια από τις κενές θέσεις δημοτικών συμβούλων, αφού σε λίγες μέρες θα κάθεται και επισήμως, αλλά ο κ. Ευαγγέλου, δεν ενέδωσε προτιμώντας τις θέσεις των θεατών.

Συνεχίζεται

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο