Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΠοιόν θα προτείνει η δημοτική αρχή; Τι θα κάνουν οι άλλες παρατάξεις;

Ποιόν θα προτείνει η δημοτική αρχή; Τι θα κάνουν οι άλλες παρατάξεις;

Το παρασκήνιο για την κάλυψη της θέσης του “Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης”

Στα στέκια της πόλης ψιθυρίζεται το όνομα του συνταξιούχου εκπαιδευτικού και παλαιού αυτοδιοικητικού κ. Δημήτρη Πανταζόπουλου, επικεφαλής της παράταξης ΕΝΑΚ, που ένα μήνα προ των εκλογών διέρρηξε τη συνεργασία του με τον κ. Χατζηδάκη και συντάχθηκε με τον κ. Ψυρρόπουλο, ως εκπλήρωση – όπως συζητείται – της προεκλογικής τους συμφωνίας.

Αυτή θα είναι και η πρώτη μετεκλογική αναμέτρηση, που θα αφήσει να διαφανούν οι φανερές αλλά και οι κρυφές συμφωνίες που έγιναν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που τελικά έδωσαν τη μεγάλη νίκη στον κ. Ψυρρόπουλο.

Για να επιτευχθεί η εκλογή Συμπαραστάτη, με βάση το νόμο, απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 3/5, δηλαδή 23 ψήφων από τους 35 συνολικά δημοτικούς συμβούλους.

Η δημοτική αρχή, έχοντας 21 συμβούλους, χρειάζεται μόλις δύο επιπλέον από τους υπόλοιπους 14, για να επιτύχει την εκλογή του “εκλεκτού” της.

Τα σενάρια για την εκλογή του κ Δ. Πανταζόπουλου ως Συμπαραστάτη του Δημότη

  • Η “συμπαράσταση” του κ. Χατζηδάκη με τις 5 ψήφους που διαθέτει στο ΔΣ, στην υποψηφιότητα του κ. Δ. Πανταζόπουλου, ανήκει στη σφαίρα της πολιτικής φαντασίας.
  • Απίθανη θεωρείται και η στήριξη της υποψηφιότητας από την παράταξη του κ. Ευαγγέλου (3 ψήφοι), αφού φημολογείται πως “αθέτησε την μεταξύ τους προεκλογική συμφωνία”.
  • Η Λαϊκή Συσπείρωση (2 ψήφοι), δεν θα τον στηρίξει “για λόγους αρχής”.
  • Άρα, οι δύο “πολύτιμοι ψήφοι” λογικά θα αναζητηθούν μεταξύ των υπολοίπων κκ. Ευσταθίου, Καρανδρέα, Αραμπατζή και Παπαδάτου ή σε αθέατες “γκρι περιοχές διαρροών”, που θα φανούν μετά την μυστική ψηφοφορία.  
  • Άγνωστο το τι θα πράξει ο κ. Ευσταθίου με τις 2 ψήφους που διαθέτει στο ΔΣ, ο οποίος τώρα θα αναμετρηθεί με τις μετεκλογικές καταγγελίες του για “κρυφές συμφωνίες, πίσω από κλειστές πόρτες, με σβηστά φώτα, κάτω από το τραπέζι”. (Διαβάστε ΕΔΩ σχετικό μας άρθρο)
  • Επίσης “άγνωστοι αι βουλαί” του κ. Αραμπατζή, που έχει θητεύσει επί Δημαρχίας του κ. Βαλασόπουλου ως Συμπαραστάτης, εκλεγμένος μετά από πολυσυζητημένη ψηφοφορία, που εξευτέλισε την ηθική και τραυμάτισε προσωπικότητες, μετά από την αναίρεση της “συμφωνίας κυρίων”.
  • Ο κ. Θ. Παπαδάτος έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει την υποψηφιότητα του κ. Χ. Πανοτόπουλου για τη θέση, κάτι που δεν αποκλείει φυσικά να πράξει διαφορετικά σε τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία.

Οι κεραίες μας «έπιασαν» και κάποια ονόματα, που πιθανόν να μπορούν να συνενώσουν τις ψήφους της αντιπολίτευσης, χωρίς όμως πιθανότητα επιτυχίας εκλογής.

Η ιστορία της Ηλιούπολης, δείχνει ότι οι μυστικές ψηφοφορίες κρύβουν εκπλήξεις, εξαιτίας απουσιών ή εκτός παραταξιακής γραμμής ψήφου και φυσικά, κανείς δεν γνωρίζει από τώρα, πώς θα διαμορφωθούν τελικά οι συσχετισμοί.

Οι «εκλογομάγειροι» ήδη έχουν σηκώσει τα μανίκια και ραδιουργούν, τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, οι συναντήσεις δίνουν και παίρνουν και το διάστημα μέχρι την διαδικασία εκλογής θα είναι γεμάτο ειδήσεις και εκπλήξεις!

Ίδωμεν…

Κείμενο άποψης του Θάνου Κατσώνη

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο