Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΗ επιστολή-αυτογκόλ του Δημάρχου

Η επιστολή-αυτογκόλ του Δημάρχου

Του Θάνου Κατσώνη
Διάβασα την επιστολή του Δημάρχου προς τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο, που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, και δεν πίστευα στα μάτια μου.
Τέτοιο αυτογκόλ δεν θα περίμενε κανείς από τον ίδιο το Δήμαρχο, που την οποία στην ουσία μας “αποκάλυψε” ότι στο ΔΣ μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να λαϊκίζει κατά περίπτωση, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να επικοινωνήσει θεσμικά με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, που γνωρίζει πολύ καλά το τι συμβαίνει στους Δήμους, χρησιμοποιεί αναγκαστικά τα πραγματικά επιχειρήματα, γεγονότα και στοιχεία, ζητώντας – και ορθά – την οικονομική στήριξη του Δήμου Ηλιούπολης, που όπως όλοι οι Δήμοι επιβαρύνθηκε με δυσβάστακτες και απρόβλεπτες δαπάνες.
Άντε τώρα να επιχειρήσουν οι της επικοινωνίας του Δήμου, να διατυπώσουν δημόσια ότι η προηγούμενη “κακή” διοίκηση έχει “την ευθύνη της μείωσης του διαθέσιμου αποθεματικού του Δήμου”, για “ορκωτούς που θα ελέγξουν τα δημοτικά οικονομικά, για να αποκαλυφθεί η κακοδιαχείριση” των προηγούμενων και άλλα παρόμοια…
Δυστυχώς, κάπου ανάμεσα στις γραμμές της επιστολής του Δημάρχου διαφαίνεται ίσως και η εγκατάλειψη των συμβασιούχων, αφού τα επιχειρήματά του προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για “αδυναμία του Δήμου να τους καλύψει μισθολογικά”, οπότε μια αρνητική απάντηση του Υπ. Εσωτερικών, πιθανά θα οδηγήσει στη διακοπή των συμβάσεών τους, με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων τον ερχόμενο Ιούλιο.
Αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο τον Δήμο, αφού οι πλειονότητά τους απασχολούνται στην Καθαριότητα και το Πράσινο.
Τέλος, με ενδιαφέρον θα περιμένουμε και την ανανεωμένη επικοινωνιακή γραμμή των “περιφερειακών”, που έχουν μαξιμαλίσει σε εκδοχές “οικονομικής κακοδιαχείρισης και ζημίες” του Δήμου και η διάθεσή τους αλλάζει πρόσημο συχνά, ανάλογα με τις ελπίδες!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο