Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΔημ. Ευαγγέλου: Θέατρο παραλόγου με δημοτικές παραχωρήσεις των 2 ευρώ, σε άγνωστους...

Δημ. Ευαγγέλου: Θέατρο παραλόγου με δημοτικές παραχωρήσεις των 2 ευρώ, σε άγνωστους συλλόγους…

Μειδιά στην φωτογραφία μας, ο κ. Δημήτρης Ευαγγέλου, επικεφαλής της παράταξης “Ηλιούπολη, Φωτεινή πόλη” , “βλέποντας” το σκηνικό που στήνεται στην πόλη μας για “…την τόνωση του πολιτισμού”, όπως αναφέρει σκωπτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου!
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

Μια ακατανόητη απόφαση για παραχώρηση δημοτικού χώρου
Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε να εξελίσσεται στο δημαρχείο το θέατρο του παραλόγου, με τη δημοτική αρχή να παραχωρεί φιλέτα του Δήμου και σχολεία σε συλλόγους που δε γνωρίζει κανείς στην πόλη, με μηδενικό μάλιστα αντίτιμο.
Ξαφνικά, εμφανίστηκε ένας σύλλογος που είναι άσχετος με την Ηλιούπολη, ο οποίος ζήτησε το πάρκο «Χαλικάκι» για διεξαγωγή πανηγυριού. Η δημοτική αρχή παραχώρησε λοιπόν όλo το πάρκο έναντι 2 ευρώ, ενώ οι διοργανωτές είχαν ορίσει είσοδο 5 ευρώ/άτομο.
Καίρια ερωτήματα:
1ο. Γιατί μέσα σε ένα βράδυ άλλαξε ο «σύλλογος» που διοργανώνει το συγκεκριμένο «πανηγύρι», ενώ το ίδιο έγινε και με την τοποθεσία; Ενώ η παράταξη του δημάρχου ενέκρινε με την ψήφο της τη διεξαγωγή στο πάρκο «Χαλικάκι», τελικά οι καλλιτέχνες διαφημίζουν ως τόπο διεξαγωγής τα Πολυκλαδικά σχολεία, χωρίς καμία άδεια.
2ο. Γιατί ο Δήμος παραχωρεί τον χώρο παρόλο που δεν κερδίζει απολύτως τίποτα, δεν πρόκειται να ωφεληθεί η τοπική αγορά, δεν πρόκειται να ωφεληθούν οι πολίτες, και μόνο όχληση θα προσφέρει η συγκεκριμένη εκδήλωση;
3ο. Γιατί ενώ η πόλη μας διαθέτει εξαιρετικούς εθνοτοπικούς συλλόγους που κάθε χρόνο τιμούν την παράδοση και παράγουν πολιτισμό με πολύ καλές εκδηλώσεις και έχουν ανάγκη ενίσχυσης, παραχωρούμε έναντι 2 ευρώ τους χώρους μας σε συλλόγους που εδρεύουν εκτός πόλης;
4o. Με ποια διαδικασία παραχώρησης θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση στα Πολυκλαδικά;
Καλούμε τον Δήμαρχο και όσους δημοτικούς συμβούλους του ψήφισαν την εν λόγω παραχώρηση να το ξανασκεφτούν, καθώς με τις δικές τους «ευλογίες» ωφελούνται κάποιοι εκτός πόλης.
Ελπίζουμε να μην είναι αυτή η στρατηγική του Δημάρχου για την τόνωση του πολιτισμού στην Ηλιούπολη…

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο