Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςLED: Η δημοτική αρχή ζητάει έγκριση δανείου 4.820.000 ευρώ με εισήγηση 3,5...

LED: Η δημοτική αρχή ζητάει έγκριση δανείου 4.820.000 ευρώ με εισήγηση 3,5 σελίδων

Την συνήθη κυβερνητική τακτική του καλοκαιρινού αιφνιδιασμού ζήλεψε η δημοτική αρχή και προσπαθεί να περάσει μια σημαντική απόφαση, με τρόπο που δεν την τιμά, αφού κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, συγκαλεί Συνεδρίαση του ΔΣ, ενώ γνωρίζει ότι ήδη κάποιοι επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται εκτός Αθηνών σε διακοπές.
Μόλις απόψε δε, στις 6 μμ, έστειλε η διοίκηση στους δημοτικούς συμβούλους την εισήγηση για την «Λήψη απόφασης περί της αναγκαιότητας σύναψης Επενδυτικού Δανείου για την αναβάθμιση του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού», λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και 48 ώρες πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ.

Διαβάστε την “ολόκληρη” την εισήγηση ΕΔΩ:

“Ευτυχώς» βέβαια, δεν θα χρειαστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι περισσότερο από 2 λεπτά για να την διαβάσουν, επειδή είναι εμφανώς “μίνιμαλ” και αναντίστοιχη με τη σοβαρότητα του θέματος, αφού:

  1. Είναι ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ
  2. Πρόκειται για μια γενικόλογη περίληψη μόλις τρεισήμισι σελίδων
  3. Περιλαμβάνει διαφορετικό αριθμό φωτιστικών σωμάτων από τον έως τώρα γνωστό (8.425 αντί των 5.053 τεμ.), που δεν προκύπτει από κάποια μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας ή άλλου ανεξάρτητου φορέα και που ίσως αλλάζει δυναμικά την ισχύουσα συγκριτική μελέτη.
  4. Περιλαμβάνει απλές εκτιμήσεις προϋπολογισμού και όχι ισχυρά και αδιάβλητα οικονομικά στοιχεία.
  5. Παρά τις γενικόλογες εκτιμήσεις προσδιορίζει με ακρίβεια σεντς το ζητούμενο δάνειο που ανέρχεται στα 4.819.993,46 ευρώ !!!
  6. Δεν περιλαμβάνει ή τουλάχιστον μέσα στη γενικότητα των εκτιμήσεων δεν διευκρινίζεται αν περιλαμβάνεται το εντελώς απαραίτητα σύστημα τηλεδιαχείρισης του δικτύου δημοτικού φωτισμού.
  7. Η διάρκεια του δανείου ζητείται να είναι η μέγιστη δυνατή και μέχρι 25 έτη, κάτι ιδιαίτερα δεσμευτικό και κρίσιμο για τα οικονομικά του Δήμου.

Περιμένουμε δε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πώς θα αιτιολογήσει η νέα διοίκηση την πιστοληπτική της ικανότητα για ένα τόσο μεγάλο δάνειο, αφού τον τελευταίο χρόνο – για να πλήξει επικοινωνιακά την προηγούμενη διοίκηση – έχει αποδοθεί σε μια προσπάθεια απαξίωσής της, κατηγορώντας την για υποτιθέμενη κακοδιαχείριση, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος βρίσκεται σε “οικτρή οικονομική κατάσταση, στα πρόθυρα κατάρρευσης”, κάτι που συμπαρασύρει και τον ίδιο το θεσμό.

Θάνος Κατσώνης
Ηλιούπολη 29 Ιουλίου 2024

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο