Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΠερί καθαριότητας στο Δήμο Ηλιούπολης - του Γιώργου Μπαλτά

Περί καθαριότητας στο Δήμο Ηλιούπολης – του Γιώργου Μπαλτά

Το θέμα της καθαριότητας – αποκομιδής των σκουπιδιών της Ηλιούπολης αλλά και των άλλων Δήμων δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η προσοχή όλων στρέφεται σ’ αυτό και είναι αυτό ακριβώς το θέμα που ανεβάζει και κατεβάζει Δημάρχους !
Πάνω σ αυτό το δισεπίλυτο πρόβλημα στρέφουν την προσοχή τους όλες οι δημοτικές παρατάξεις και η κάθε μια από τη μεριά της, υπόσχεται λύση και μάλιστα άμεσα άμα τη εκλογή της ως Δημαρχιακή αρχή!
Τούτο ακριβώς υποσχέθηκε και η τρέχουσα Δημοτική αρχή της Ηλιούπολης και με αυτή την υπόσχεση κατόρθωσε να κερδίσει τις εκλογές, στέλνοντας τον κ. Χατζηδάκη στην αντιπολίτευση!
Διανύουμε τον όγδοο μήνα του έτους επίλυσης της καθαριότητας στο Δήμο Ηλιούπολης και η κατάσταση βαίνει ΣΤΑΘερά σαφώς χειρότερη από την κατάσταση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Χατζηδάκη.
Μα είναι τόσο πολύ δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα, θα αναρωτηθεί κάποιος;
Το θέμα είναι εύκολο αν κάποιος το περιορίσει στο άδειασμα των κάδων ή και στο μάζεμα των ογκωδών αντικειμένων, που συμπληρώνουν την δραματική κατάσταση της καθαριότητας στο Δήμο.
Μέσα στην απόγνωσή του ο νεαρός δήμαρχος με τις ωραίες φωτογραφίες και βίντεο που αναπαράγει συχνά πυκνά, ανακάλυψε πως αιτία του κακού είναι ο «κανονισμός καθαριότητας» !
Έφτιαξε λοιπόν ένα νέο κανονισμό καθαριότητας με ένα τιμοκατάλογο ποινών και τον συμπλήρωσε με ένα τιμοκατάλογο υπηρεσιών χωρίς να προσδιορίζει αν οι αμοιβές για τις υπηρεσίες αποκομιδής που ορίζει θα είναι συνδεδεμένος με POS ως έχει υποχρέωση από την ΑΑΔΕ!
Το πρόβλημα θα λυθεί;
Σαφώς ΟΧΙ!
Γιατί;
Γιατί η ρίζα του προβλήματος πάει πολύ βαθιά στον χρόνο, τότε που αποφασίστηκε να τοποθετηθούν κάδοι σε δημόσιο χώρο για να αποθέτουμε οι κάτοικοι τα σκουπίδια μας όποτε, και όπως μας βολεύει!
Μάλιστα τότε θεωρήθηκε μέγα έργο εκσυγχρονισμού η τοποθέτηση των Δημοτικών κάδων και η απελευθέρωση ιδιωτικού χώρου εις βάρος του Δημόσιου χώρου!
Εκεί προέκυψε και η «διαγραφή» της ατομικής ευθύνης των κατοίκων που προσπαθεί να επαναφέρει ο νέος κανονισμός καθαριότητας, μόνο που για να διαπιστωθεί και να καταλογιστεί η ατομική ευθύνη, ως ο νέος κανονισμός ορίζει, χρειάζεται η πρόσληψη καμιά 200σαριά δημοτικών αστυνομικών που θα εποπτεύουν και καμιά 50ριά δικηγόρων που θα σέρνουν τους δημότες στα δικαστήρια, εκτός και αν πάρει καμιά απόφαση ο κ. Δήμαρχος και απαγορεύσει την προσφυγή των «παραβατών» στα δικαστήρια!
Οψόμεθα!!!

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 2 Αυγούστου 2024

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο