Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕλληνικό: Βίντεο από τα έργα υπογειοποίησης της παραλιακής Λεωφόρου

Ελληνικό: Βίντεο από τα έργα υπογειοποίησης της παραλιακής Λεωφόρου

Ελληνικό: Δείτε από ψηλά τα έργα για την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος – Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία (video)
Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες υπογειοποίησης μέρους της Λεωφόρου Ποσειδώνος οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο του μεγαλύτερου project αστικής ανάπλασης που τρέχει αυτή την περίοδο στην Ευρώπη.
Το κομμάτι της Ποσειδώνος που θα υπογειοποιηθεί ξεκινά από την παραλία Αλίμου και φτάνει μέχρι το ύψος της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά, με συνολικό μήκος 1,5 km.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η παράδοσή του στην κυκλοφορία θα γίνει προς το τέλος του 2025 και οι μελέτες έχουν δείξει ότι θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας αφού θα καταργηθούν 6 φωτεινοί σηματοδότες.
Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ολοκληρωθεί το έργο δεν θα χρειαστεί να σταματήσει η κυκλοφορία στην παραλιακή αφού έχουν γίνει μελέτες ώστε να τεθεί στη διάθεση των οδηγών μέσα σε ένα βράδυ. Το υπόγειο κομμάτι της Ποσειδώνος θα έχει 3 λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε ρεύμα, το ανώτατο όριο ταχύτητας θα είναι 70 km/h, ενώ το σύνολο της έκτασης που καλύπτει σήμερα η παραλιακή θα μεταμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και θα ενώσει το Μητροπολιτικό Πάρκο με τη θάλασσα.
Το τούνελ θα έχει ύψος έως και 6 m και σχεδιάζεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές όσον αφορά στην πυροπροστασία, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ.

Από το σημείο που βρίσκεται σήμερα η παραλιακή θα διέρχεται δρόμος ήπιας κυκλοφορίας καθώς και ποδηλατόδρομος.
Το drone του καναλιού Georgous Greece πέταξε πάνω από τα έργα της υπογειοποίησης και μπορείτε να δείτε σε ποιο στάδιο βρίσκονται μέσα από το παρακάτω video:

ΠΗΓΗ

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο