Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΝέα δοκιμασία για τον βιοκαλλιεργητή Θοδ. Αρβανίτη - Ολοκληρωτική καταστροφή του κτήματος...

Νέα δοκιμασία για τον βιοκαλλιεργητή Θοδ. Αρβανίτη – Ολοκληρωτική καταστροφή του κτήματος από τη φωτιά

Στη χθεσινή πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου 2024 στην Αττική, καταστράφηκε ολοσχερώς το Οικολογικό Αγρόκτημα των αδελφών Θοδωρή και Παναγιώτη Αρβανίτη, στα Κιούρκα Αττικής.

Καταστράφηκαν θερμοκήπια, αποθηκευτικοί χώροι, ψυκτικός θάλαμος, αρδευτικό σύστημα, στάβλοι ζώων, καταλύματα εργατών, αγροτικά εξαρτήματα, το “Οικοσχολείο” και όλες οι καλλιέργειες!!!
Ο ίδιος ο Θοδωρής με μια απελπισμένη ανάρτησή του έγραψε πριν λίγες ώρες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι “10 οχήματα της πυροσβεστικής περίμεναν απ’ έξω… όταν το κτήμα καεί, για να επέμβουν“!

Ο Θοδωρής Αρβανίτης είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ηλιούπολη, αφού είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση και την καθιέρωση της αγοράς βιολογικών προϊόντων στην πόλη μας και είχε παρουσιάσει τις θέσεις του σε συνεδριάσεις του ΔΣ, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, όπως θα αναλύσουμε σε επόμενο σημείωμά μας.
Εμείς οι παλιοί, θυμόμαστε “το καλάθι του παραγωγού” που αγοράζαμε από τα χρόνια των μνημονίων, απολαμβάνοντας την εξαιρετική ποιότητα των βιολογικών προϊόντων του, που έφερνε ο ίδιος, κυριολεκτικά στην πόρτα μας, με μικρό αντίτιμο και πολλή αλληλεγγύη…

Δυστυχώς, τώρα είναι η δεύτερη φορά που καίγεται το κτήμα του.

Η φωτογραφία από: https://www.organiclife.gr/el/biologika-proionta/8707-i-siglonistiki-perigrafi-tou-biokalliergiti-thodori-arvaniti-gia-ti-maxi-tou-me-ti-fotia.html

Η φωτιά του Αυγούστου του 2021, που έκαψε τεράστιες εκτάσεις σε Αττική και Εύβοια, έφτασε και στο κτήμα του βιοκαλλιεργητή Θοδωρή Αρβανίτη, καίγοντας μάλιστα αρκετές από τις εγκαταστάσεις, αλλά και το Οικοσχολείο, στο οποίο γίνονταν σεμινάρια βιολογικής γεωργίας και εκδηλώσεις. Ο ίδιος, είχε δώσει μεγάλη μάχη με τη φωτιά, κατάφερε να σώσει μάλιστα και τα ζώα που ήταν στο κτήμα και μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στη μάχη που έδωσε πριν και μετά τη φωτιά, το 2021.

Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή!

Κίνηση αλληλεγγύης έχει αρχίσει και αναπτύσσεται, με την πρόσκληση σε βιοκαλλιεργητές, γνωστούς και φίλους για την στήριξη της προσπάθειας των αδερφών Αρβανίτη να ξεπεράσουν και αυτή τη δυσκολία. Το ΔΣ της ΔΗΩ που πιστοποιεί τα βιολογικά προϊόντα του κτήματος έδωσε στη δημοσιότητα και τον λογαριασμό τραπέζης Πειραιώς, GR3001710370006037010237010, (Παναγιώτης Αρβανίτης), όπου ο καθένας μπορεί να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για να σταθούν ξανά στα πόδια τους!

Θάνος Κατσώνης
13 Αυγούστου 2024

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο