Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΣύλλογος γονέων παιδικών σταθμών Ηλιούπολης: "Αφερέγγυα η δημοτική αρχή - 173 παιδιά...

Σύλλογος γονέων παιδικών σταθμών Ηλιούπολης: “Αφερέγγυα η δημοτική αρχή – 173 παιδιά εκτός σταθμών”

Με το «καλή σχολική χρονιά»… στο ίδιο έργο θεατές!

Για άλλη μια χρονιά εκατοντάδες παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών στο δήμο μας.
Άλλη μια νέα αρχή για τα μικρά μας παιδάκια και φέτος. Πολύ θέλουμε να μιλήσουμε για τα όμορφα συναισθήματα που μας κατακλύζουν για αυτό το νέο τους ξεκίνημα, όμως δυστυχώς οι συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν.
Γιατί και η νέα Δημοτική Αρχή άφησε εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου μας 173 παιδιά!

Σχεδόν το ¼ των παιδιών που έκαναν αίτηση μένουν εκτός δομών, οδηγώντας τους γονείς, τα νέα ζευγάρια να στραφούν στους ιδιωτικούς πληρώνοντας βέβαια αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο!
Και αυτός ο αριθμός είναι απλά μια μικρή εικόνα, αφού δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσοι γονείς δεν στάθηκαν τυχεροί να προλάβουν μια διαδικτυακή θέση με το voucher στους σταθμούς του δήμου.
Φέτος ειδικά όμως η αγανάκτησή μας είναι μεγαλύτερη.

Κι αυτό γιατί ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Λ. Ειρήνης -που τον περιμένουν οι γονείς για πάνω από δεκαετία- ήταν έτοιμος. Ένας σταθμός που θα έδινε ανάσα και θα φιλοξενούσε δεκάδες παιδιά και φέτος παραμένει επί της ουσίας κλειστός, αφού απλά μεταφέρονται εκεί δύο υπάρχοντα τμήματα!
Η νέα Δημοτική Αρχή παρά τις διαρκείς της διαβεβαιώσεις, τόσο σε δημοτικά συμβούλια όσο και στις συναντήσεις με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου μας, ότι καταβάλει κάθε προσπάθεια να λειτουργήσει, αποδεικνύεται τουλάχιστον αφερέγγυα, αφού όπως φαίνεται δεν έχει εξασφαλίσει ούτε καν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για να ανοίξει έστω και για τα λίγα αυτά παιδιά που θα φιλοξενήσει.
Αρνούμαστε ως γονείς να δεχτούμε ότι το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή, στην πρόσβαση σε σύγχρονους, ασφαλείς, παιδικούς σταθμούς θα αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο για εκατοντάδες οικογένειες στην πόλη μας!
Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ως κανονικότητα, ότι θα ζούμε με την αγωνία να μαθαίνουμε μέσα στον Σεπτέμβρη αν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε μια θέση.
Αρνούμαστε παιδιά να μεταφέρονται κάθε χρόνο από σταθμό σε σταθμό, χωρίς να υπολογίζουν την ηλικία τους, την ανάγκη για σταθερότητα, την προσαρμογή τους, και να μας απαντάνε «είστε τυχεροί που βρήκατε και θέση».
Δεν θα μείνουμε θεατές, κάθε χρόνο στο ίδιο έργο. Καλούμε κάθε γονιό, να διεκδικήσει το αυτονόητο: όλα τα παιδιά της Ηλιούπολης να έχουν μια θέση στους παιδικούς σταθμούς!
Απαιτούμε η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες ώστε ακόμα και με καθυστέρηση να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο νέος παιδικός σταθμός, με όλο το απαραίτητο, μόνιμο προσωπικό.
Να προχωρήσει άμεσα σε εξεύρεση νέων χώρων ώστε να εξασφαλίσει ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός δομής.
Καλούμε τους γονείς, τα σωματεία της πόλης μας, τους συλλόγους και τους φορείς, όλους τους κατοίκους της Ηλιούπολης να σταθούν πλάι μας, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας!
Την Παρασκευή στις 9.00 π.μ., αντιπροσωπεία γονέων και του Δ.Σ. θα παραστεί στο Δημαρχείο ώστε να κοινοποιήσουμε τα αιτήματά μας και να βρεθεί άμεσα λύση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων παιδικών σταθμών Ηλιούπολης

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο