Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΣυμμετέχει φέτος ο Δήμος Ηλιούπολης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2024;

Συμμετέχει φέτος ο Δήμος Ηλιούπολης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2024;

του Θάνου Κατσώνη
Κάθε χρόνο, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – EUROPEANMOBILITYWEEK#, που είναι μια εμβληματική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, στην οποία συμμετέχουν πόλεις από όλη την Ευρώπη.

Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή 1.525 μικρές και μεγάλες πόλεις από 38 χώρες. Είναι άραγε μια από αυτές και η πόλη μας, η Ηλιούπολη;

Από τον περασμένο Ιούνιο έχει ανοίξει η επίσημη πλατφόρμα της διοργάνωσης, ώστε οι ενδιαφερόμενες πόλεις να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, με συγκεκριμένες δράσεις στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.
Η νέα διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης κατέθεσε αίτημα συμμετοχής;

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανέκαθεν συμμετείχε στη διοργάνωση από την περίοδο της δημαρχίας Β. Βαλασόπουλου, αλλά και κατά την θητεία του Γ. Χατζηδάκη, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν από την πανδημία του Κόβιντ αλλά και από μια φθινοπωρινή κακοκαιρία, που οδήγησε σε αναβολή ή και ακύρωση εκδηλώσεων.

Με δεδομένο ότι το 70% των Ευρωπαίων ζει σε πόλεις και πόλεις, η φετινή “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” εστιάζει στο να γίνουν οι κοινόχρηστοι δημόσιοι χώροι ασφαλέστεροι, πιο πράσινοι και πιο προσιτοί για όλους, με την πρόταση λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, την εφαρμογή μόνιμων μέτρων μεταφοράς και τη διοργάνωση ημέρας χωρίς αυτοκίνητο #CarFreeDay.

Κατά τα φαινόμενα, ο στόχος αυτός της φετινής “European Mobility Week 2024” δεν συγκίνησε τους διοικούντες…

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της καμπάνιας του 2024 που περιγράφει την αντικοινωνική συμπεριφορά ενός τυπικού ανεύθυνου πολίτη, (Ελληνάρα ή και κάθε άλλης εθνικότητας) και το κάρμα του… γιατί “Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους” !!!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο