Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΚΟΥΣΑ-ΕΙΔΑΜικρές ειδήσεις και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Ηρώ Κωνσταντοπούλου

Μικρές ειδήσεις και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Ηρώ Κωνσταντοπούλου

Βρεθήκαμε στην χθεσινή εκδήλωση μνήμης και τιμής στην ηρωίδα Ηρώ Κωνσταντοπούλου και παραθέτουμε τις εντυπώσεις μας για την όλη διοργάνωση.

Ήταν η μικρότερη σε συμμετοχή στελεχών του Δήμου, δημοτικών παρατάξεων, αλλά και πολιτών.
Πολλές οι “νέες” παρουσίες, από την νέα διοίκηση του Δήμου, όπως και του πρώην Δημάρχου και νυν προέδρου του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης κ. Βαλασόπουλου, που αποχώρησε σχετικά γρήγορα από την εκδήλωση και δεν είδαμε να ανταλλάσσει ούτε ματιά με τον αντιπρόεδρο του Μουσείου.
Πολλές και ηχηρές οι απουσίες αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της διοίκησης αλλά και της αντιπολίτευσης, των επικεφαλής παρατάξεων κ. Αραμπατζή και Μπουγά, μελών παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και κυρίως των απλών πολιτών.
Πολύ λίγες οι καρέκλες που τοποθέτησε ο Δήμος, αλλά ταυτόχρονα και ασυνήθιστος για τέτοιες εκδηλώσεις, ο έλεγχος αυτών που θα κάθονταν.
Ένα ιδιότυπο και επιλεκτικό face control εφαρμόστηκε στην πράξη και σχολιάστηκε άσχημα από όσους το δέχθηκαν ή όσους έκπληκτοι το είδαν να γίνεται μπροστά στα μάτια τους.
Πρόεδρος του αρχαιότερου σωματείου της πόλης, που παραδοσιακά καταθέτει στεφάνι-ανθοδέσμη, δεν έγινε αποδεκτή “ως καθήμενη“, από τη “μητέρα του δήμου“, η οποία επέμενε ότι όλες οι άδειες καρέκλες ήταν “πιασμένες για άλλους“.

Παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες από το ελάχιστο κοινό που παραβρέθηκε, όπου ο αναγνώστης μας μπορεί να διακρίνει τους “εκλεκτούς και τυχερούς” που παρακολούθησαν την εκδήλωση καθήμενοι και όποιος επιθυμεί, μπορεί να τοποθετηθεί σχετικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εθελοντές του Δήμου κυκλοφορούσαν και ευγενικά πρόσφεραν μπουκαλάκια με νερό, μόνο σε όσους …γνώριζαν.

Δήμαρχος στην ομιλία του ήταν πάρα πολύ λεπτομερειακός και γλαφυρός στις περιγραφές του, (περισσότερο και από τον κ. Αραμπατζή σε προηγούμενες αντίστοιχες εκδηλώσεις) αναφέροντας σημαντικές λεπτομέρειες που κυκλοφορούν σε κείμενα στο διαδίκτυο, για τους διδακτικούς διαλόγους της ηρωίδας με συγκρατούμενές της, με τους Γερμανούς, τον «Γιόχαν», κλπ.
Η πιο άβολη στιγμή για όλους, ήταν όταν ανέφερε ότι “η Ηρώ, όπως τη βλέπετε πίσω, στο άγαλμά ΜΟΥ(διορθώνοντας αμέσως βέβαια το “μου σε μας”), αλλά σχολιάστηκε στο κοινό η έκφρασή του αυτή…
Σαρδάμ ανθρώπινο ή “γλώττα λανθάνουσα”;
Όπως και να έχει, ακούστηκε άσχημα και κάποιος σχολίασε, “μάλλον είναι λίγο νωρίς Δήμαρχε για να περνάει από το μυαλό σου, η ιδέα αγάλματός σου…»

-Λεπτομερής η τοποθέτηση της κ. Κατωμελίτη, από την ΠΟΑΕΑ, αν και η ζέστη και η ορθοστασία έκανε την εξάλεπτη ομιλία της να φαίνεται αβάσταχτη, όπως και την δεκάλεπτη του επόμενου ομιλητή του κ. Ηρακλή Κωνσταντινίδη, εκπροσώπου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που προσηλωμένος στο κείμενο που διάβαζε, ούτε καν αντελήφθη ότι “μιλούσε” απευθυνόμενος προς κοινό που δεν υπήρχε, αφού ήδη είχε μετακινηθεί στα …δεξιά του, αναζητώντας την δροσερή σκιά των ευκαλύπτων.


Σύντομοι και περιεκτικοί οι επικεφαλής των παρατάξεων κκ. Γ Χατζηδάκης, Δημ. Ευαγγέλου, Τάσος Ευσταθίου και Θοδ. Παπαδάτος.

Από τις ομιλίες τους ξεχωρίσαμε:
-Την ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, για το κουκλάκι που “τοποθέτησε” πίσω από το πόδι της Ηρώς ο γλύπτης Παυλόπουλος, που σμίλεψε την μορφή της ηρωίδας, θέλοντας να δείξει ότι το κορίτσι αυτό αντί να ασχοληθεί με τα της ηλικίας της, προτίμησε την αντίσταση και την αυτοθυσία.
-Την αξιοσημείωτη τοποθέτηση του Θοδωρή Παπαδάτου για την ανάγκη ιστορικής έρευνας για όσους συνεργάστηκαν με τους Ναζί, ακόμα και εδώ στην Ηλιούπολη!


Τέλος, γλυκύτατα και συγκινητικά ήταν τα παιδιά του 13ου Δημοτικού Σχολείου με τα κείμενα που απέδωσαν και τα ποιήματα που απήγγειλαν, αλλά και καταπληκτικά τα παιδιά του 20ου Δημοτικού, που έπαιξαν μουσικά όργανα και τραγούδησαν τραγούδια των αγώνων του λαού, όπως και η παιδική χορωδία του Δήμου, με τις αγγελικές τους φωνές και τέλος τον Εθνικό Ύμνο!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο