Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΜπλεκ: Ο αγαπημένος ήρωας έγινε 70 ετών και το γιορτάζει με τον...

Μπλεκ: Ο αγαπημένος ήρωας έγινε 70 ετών και το γιορτάζει με τον δικό του τρόπο

Ο Μπλεκ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα και παραμένει αγαπητός σε πολλές γενιές αναγνωστών. Στη χώρα μας, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1969

Ο Μπλεκ, ο αγαπημένος ήρωας των κόμικ, γιορτάζει τα 70 του χρόνια. Το ιστορικό κόμικ που ξετρέλανε τους νέους στα ‘70s, δημιουργήθηκε το 1954 από τους Ιταλούς καλλιτέχνες Giovanni Sinchetto, Dario Guzzon και Pietro Sartoris, γνωστούς ως EsseGesse.

Blek

Ο Μπλεκ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα και παραμένει αγαπητός σε πολλές γενιές αναγνωστών. Στη χώρα μας, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1969 από τον Στέλιο Ανεμοδουρά, με εκατοντάδες χιλιάδων πωλήσεων —νούμερο εξωπραγματικό για την εποχή.

Το περιοδικό κατάφερε να ξεφύγει της λογοκρισίας της Χούντας λόγω του Αμερικάνου πρωταγωνιστή του, ενώ το σενάριό του μιλάει για τον αγώνα για την ελευθερία, με έντονο το αντιστασιακό και αντιαποικιοκρατικό στοιχείο.

Από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες που έχουν αγαπηθεί από τους αναγνώστες: Είναι, η γέννηση του Μπλεκ: Αυτή η ιστορία παρουσιάζει την αρχή του ήρωα και τη μεταμόρφωσή του από έναν απλό κυνηγό σε έναν ηγέτη της αντίστασης κατά των Άγγλων αποικιοκρατών.

Μπλεκ

Ο Τερματοφύλακας Γιατρός: Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες, που συνδυάζει δράση και χιούμορ, με τον Μπλεκ να αναλαμβάνει τον ρόλο του τερματοφύλακα σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου.

Επίσης, τα Γκολ του Τζίμι Γκραντ: Μια ιστορία που επικεντρώνεται στον Τζίμι Γκραντ, έναν από τους συντρόφους του Μπλεκ, και τις περιπέτειές του στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Και το Παιδί Πάνθηρας: Αυτή η ιστορία ακολουθεί τις περιπέτειες ενός νεαρού αγοριού που μεγαλώνει στη ζούγκλα και γίνεται σύμμαχος του Μπλεκ.

Αυτές οι ιστορίες είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τις πολλές περιπέτειες του Μπλεκ.

Όπως αναφέρει και ο Gabriele Ferrero στην εισαγωγή του στην έκδοση: «Εβδομήντα χρόνια εκδοτικής ζωής στον κόσμο των κόμικς αποτελούν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, που έχουν κατορθώσει μόνο ελάχιστες σειρές».

μπλεκ

Το Λαχτάρα για τη Λευτεριά, η ιστορία που δημοσιεύεται σε αυτόν τον επετειακό τόμο, έχει σχεδιαστεί από τον βετεράνο καλλιτέχνη Vladimiro Missaglia, που μας προσφέρει μια πολύ προσωπική όσο και επιτυχημένη εκδοχή του ξανθού γίγαντα.

Η παρούσα έκδοση έχει ως στόχο να αποτελέσει κειμήλιο στα χέρια των φανατικών του ήρωα, αλλά και μια ευκαιρία να τον γνωρίσουν ακόμα περισσότεροι. Με μια όμορφη σκληρόδετη έκδοση, όπως αξίζει στον χάρτινο ήρωα των παιδικών μας χρόνων, τον Μπλεκ.

Μπλεκ

ΠΗΓΗ

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο