Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΠολλά τα φάουλ στα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Πολλά τα φάουλ στα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού


Του Θάνου Κατσώνη
Με μεγάλη συμμετοχή δημοτικών, περιφερειακών και κυβερνητικών στελεχών, αλλά και πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 η τελετή εγκαινίων του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Λεωφόρο Ειρήνης και Αριστογείτονος.
Ο Δήμος επίσημα, όπως και τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν περιγράψει εκτενώς τα τυπικά της εκδήλωσης, με φωτογραφίες και πολλά χαμόγελα.
Εμείς για άλλη μια φορά θα εκθέσουμε την προσωπική μας, υποκειμενική κριτική μας προσέγγιση, για όσα είδαμε και ακούσαμε και από χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της βραδιάς.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, όπως συνηθίζει τελευταία, τοποθέτησε ελάχιστο αριθμό καρεκλών, κρατημένες με ταμπελίτσες, ενώ κάποιοι «υπεύθυνοι» επί της υποδοχής, λειτουργούσαν πάλι, περίπου ως face control και απέκλεισαν επιλεκτικά, ακόμη και επικεφαλής παρατάξεων, που είχαν επιβεβαιώσει γραπτά την παρουσία τους.


Στην πρώτη σειρά οι επίσημοι καλεσμένοι, Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, υπουργοί, βουλευτές, ιερείς, ο πρώην Δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος, ο κ. Τάσος Ευσταθίου επικεφαλής της παράταξης Ηλιούπολη πάμε μπροστά», κ.α.
Στην δεύτερη σειρά ο πρώην Δήμαρχος κ. Γ. Χατζηδάκης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Γεωργάκης, η πρόεδρος του ΔΣ κα Δ. Κορμά, ο κ. Θ. Παπαδάτος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη», κ.α.
Αισθητή η απουσία του εμπνευστή του Βρεφονηπιακού, πρώην Δημάρχου κ. Γιάννη Αναγνώστου, ο οποίος μας δήλωσε ότι δεν έλαβε ποτέ πρόσκληση
Όρθιοι πίσω από τις καρέκλες ο κ. Δημ. Ευαγγέλου, επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη, φωτεινή πόλη» με τους δημοτικούς του συμβούλους κκ Βαγγέλη Κεφαλά και Μαρίνο Μπασούρη, τον κ. Παν. Καρανδρέου, τον κ. Τάσο Παναγιώταρη, πρώην τεχνικό σύμβουλο του κ. Χατζηδάκη, που εργάστηκε για την ολοκλήρωση του έργου αυτού, κ.α.

Μιλήσαμε με πολλούς και ακούσαμε λόγια δυσαρέσκειας τόσο για την διοργάνωση της εκδήλωσης, όσο και για την άδικη και αντιθεσμική συμπεριφορά της νέας διοίκησης προς όλους – σχεδόν – τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και κυρίως στο πρόσωπο του κ. Χατζηδάκη που επί θητείας του επανεκκίνησε και ολοκληρώθηκε το έργο.

“Ενδιαφέρουσα” η ομιλία του Δημάρχου στο τμήμα της ανάλυσης του συμβολισμού της αρχιτεκτονικής λύσης του κτιρίου, αν και κάπως με συγκεχυμένο και υπερβολικό τρόπο.
Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον “πρώην-πρώην” δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο, είπε “Βασίλη εσύ το ξεκίνησες και εμείς το καταφέραμε και το ολοκληρώσαμε”

Αυτό ήταν και το πρώτο φάουλ! Μια ακατανόητη θεσμική ανειλικρίνεια, η πρώτη ανακρίβεια του χρονολογίου υλοποίησης του έργου και ταυτόχρονα ένα άλμα στην λογική!
Εξαφανίστηκε η προσφορά της προηγούμενης διοίκησης, που εκτός των μεγάλων προσπαθειών της για την επανεκκίνηση του έργου και την έξοδό του από τον φαύλο κύκλο που είχε πέσει, λόγω λαθών στην μελέτη.

Ακόμη παραλείφθηκε το γεγονός της χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου με 500.000 ευρώ.

Ευγενέστατος και σοβαρός ο Περιφερειάρχης κ. Νικ. Χαρδαλιάς, δεν “ξέχασε” να αναφέρει την προσπάθεια ΟΛΩΝ, την συνεργασία του με τον πρώην Δήμαρχο κ. Γ. Χατζηδάκη και τους πρώην περιφερειάρχες κα Ρένα Δούρου και κ. Γ. Πατούλη.
Στη συνέχεια μίλησαν, η κα Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και οι βουλευτές κ.κ. Παύλος Χρηστίδης του ΠΑΣΟΚ και Νίκος Βρεττός της ΝΙΚΗΣ.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του κ. Γιάννη Πούλου, αντιδημάρχου Κοινωνικής «Προστασίας» (σύμφωνα με την εκφωνήτρια…), ο οποίος ευχαρίστησε τους προηγούμενους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, …όλους, χωρίς ονομαστικές αναφορές, λέγοντας:
Την 1/1/2024 βρήκαμε πραγματικά ένα πάρα πολύ όμορφο κτίριο και μόνο αυτό. Στους 9 μήνες που πέρασαν βρήκαμε ένα κτίριο νεκρό, που προσπαθήσαμε να το αναστήσουμε…
Ματαίως θα αναρωτηθούμε “πότε και πώς κατάφερε και πέθανε” ένα καινούργιο κτίριο “του κουτιού”, κύριε αντιδήμαρχε;
Μας είπε ακόμη ότι είναι “ένα κτίριο βιοκλιματικό!“, περιέγραψε τον “δραματικό αγώνα του” για να ανοίξει ο Σταθμός και στο τέλος ευχήθηκε και “καλή χρονιά“!
Σχολική χρονιά, εννοούσε φυσικά, αλλά κάποιος από το πλήθος ακούστηκε να λέει “και καλά Χριστούγεννα“…
Φιλική συμβουλή:
Ας ενημερώσει κάποιος (ίσως ο κ. Γουρλής) τον κ. Πούλο, ότι το κτίριο δεν είναι βιοκλιματικό…

Όλοι περίμεναν πως θα χαιρετούσε ο πρώην Δήμαρχος κ. Γ. Χατζηδάκης, αλλά το ΣΤΑΘερό πρωτόκολλο και το ΝΕΟ θεσμικό ήθος της Διοίκησης προέβλεπε τον χαιρετισμό του “πρώην-πρώην” Δημάρχου κ. Βαλασόπουλου, ο οποίος έκανε μια δεσποτική πολιτική παρέμβαση, που μάλλον επισκίασε τον Δήμαρχο, σαν να του έλεγε έμμεσα ότι, “εσύ δεν μπορείς“…

Ξεκίνησε με άκομψο τρόπο με τη γνωστή ρήση “ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα” και απευθυνόμενος στους υπουργούς και τον κ. Χαρδαλιά, ζήτησε (και σωστά):
-Την χρηματοδότηση στον Δήμο για να “φτιάξουμε” άλλους 5 παιδικούς σταθμούς σε οικόπεδα που πρέπει να παραχωρήσει η ΕΤΑΔ.
-Την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου.
-Την υλοποίηση της Αστικής Σήραγγας και
-Την αξιοποίηση της περιοχής “Χαλικάκη”

Συνεχίζεται…

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο