Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΣυγκλονιστική η συναυλία για τα Τέμπη, έστω και από την οθόνη, που...

Συγκλονιστική η συναυλία για τα Τέμπη, έστω και από την οθόνη, που ο Δήμος έβαλε τελικά

Ο Δήμος Ηλιούπολης έβαλε τελικά γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία και έτσι όσοι δεν μπορέσαμε να πάμε στο Καλλιμάρμαρο ζήσαμε την συγκινητική ατμόσφαιρα έστω και από μακριά.
Είτε το είχε αποφασίσει και μας το “κρατούσε για έκπληξη” είτε γιατί πιέστηκε από όσους εκφράστηκαν δημόσια, το γεγονός καταγράφεται ως θετικό.
Η εγκατάσταση της γιγαντοοθόνης και του ηχητικού συστήματος ήταν σχεδόν στην ώρα της, παραδόξως υπήρξε ικανός αριθμός καρεκλών για τους πολίτες, σε αντίθεση με τις τελευταίες επίσημε εκδηλώσεις και επίσης αρκετοί συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν.
Το θέμα της συναυλίας, δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις και όπως ζητούσε η ανακοίνωση του Δήμου, “δόθηκε το «παρών» από όλους και εστάλη το σωστό μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας απέναντι στα αδικοχαμένα θύματα των Τεμπών”.
Επειδή δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό και για να μην κακομάθουμε τη διοίκηση μόνο με επαινετικά λόγια, αλλά κυρίως για να βοηθήσουμε στην καλύτερη διοργάνωση μελλοντικά, παραθέτουμε κάποια σημεία που διαπιστώσαμε ή μας ζητήθηκε να εκφράσουμε:

  • Το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα ήταν χαμηλής ποιότητας και αδίκησε την ποιότητα των καλλιτεχνών και της όλης μουσικής εκδήλωσης.
  • Η παράλληλη λειτουργία του συντριβανιού και ο ήχος των νερών που χόρευαν – παρ’ ότι σε άλλες στιγμές είναι χαλαρωτικός – κυριολεκτικά υπερίσχυε της μουσικής, αποσπούσε την προσοχή των θεατών και ενοχλούσε. Κάποιος έπρεπε να το είχε σβήσει…

Οι ερμηνείες και τα λόγια τιμής όλων των καλλιτεχνών, μηδενός εξαιρουμένου και κυρίως η σύντομη ομιλία της προέδρου του Συλλόγου Θυμάτων, μας συγκλόνισαν.

Γροθιά στο στομάχι μας, το τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά, που έγραψε για τους γονείς των θυμάτων:

Που είσαι τώρα φως μου
Ήτανε γραμμένο
Νά ‘μαι εδώ για πάντα
Να σε περιμένω
Όσο κι αν κρατήσει
Να μην το ξεχάσεις
Όταν φτάσεις πάρε
……………………..
Δεν θα σταματήσω
Δεν θα ξαποστάσω
Δεν θα κάνω πίσω
Και δεν θα ξεχάσω
Θα σε πάρω εγώ παιδάκι μου όταν φτάσω

Αυτή η υπόθεση έχει βρεθεί πια στα χέρια του ελληνικού λαού, όλων των ανθρώπων και πέρα από ιδεολογικές ή κομματικές αντιλήψεις, πρέπει να φθάσει στο τέρμα, με την απονομή Δικαιοσύνης, την τιμωρία των πραγματικών ενόχων και τη δικαίωση των χαμένων ψυχών!

Για να μη συμβεί ποτέ ξανά!!!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο