Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΠοια είναι η άποψη του ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης για την κατάθεση στεφανιού από...

Ποια είναι η άποψη του ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης για την κατάθεση στεφανιού από τους “Σπαρτιάτες”;

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατακρίνει την κυβέρνηση επειδή συνεχίζει να δίνει το “φιλί της ζωής” στο κόμμα των Σπαρτιατών, καταβάλλοντας απρόσκοπτα την κρατική χρηματοδότηση, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης διστάζει να θέσει εκτός της κατάθεσης στεφανιού τον εκπρόσωπό τους.
Η διαχείριση του αιτήματος του Β. Στίγκα για την – ουσιαστικά παράνομη – ρευματοδότηση του φυλακίου των φρουρών αστυνομικών του, αφήνει περιθώριο σκέψεων για πολιτικούς συμψηφισμούς, μεταξύ Δήμου Ηλιούπολης και “Σπαρτιατών”.
Η υποψηφιότητά του Β. Στίγκα με την παράταξη “Πρώτα η Ηλιούπολη” το 2014, έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στις μεταξύ τους σχέσεις; (Δείτε ΕΔΩ)…

Διαβάσαμε προ ημερών στην “ΕΦΣΥΝ”:
Το ζήτημα της κρατικής χρηματοδότησης των “Σπαρτιατών” με σχεδόν 800.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο και τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν έχει ανασταλεί η χρηματοδότηση, παρά τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές, έφερε στην επικαιρότητα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή: «γιατί δόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 ποσό 788.067,18 ευρώ στους Σπαρτιάτες”;
«Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη για τη μη αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών»» τόνισε με χθεσινή δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.
«Το ΠΑΣΟΚ, ως δύναμη υπεύθυνης αντιπολίτευσης, είχε επισημάνει προ πολλού την ανάγκη να ληφθεί πρωτοβουλία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους “Σπαρτιάτες” καταθέτοντας τροπολογία στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2023», ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε:

«Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να μας αγνοήσει. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της “αδράνειας”; Οι “Σπαρτιάτες” να λάβουν ποσό 788.067,18 ευρώ ως μέρος της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης τον Σεπτέμβριο του 2024, ενώ είχε προηγηθεί η καταβολή των ποσών των 59.998,58 ευρώ και 25.898 ευρώ ως εκλογική χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές παρά τον αποκλεισμό τους από τον Άρειο Πάγο».
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι “το ΠΑΣΟΚ καταθέτει εκ νέου σήμερα την τροπολογία ώστε άμεσα να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος, του οποίου ο πραγματικός αρχηγός -κατά την κρίση του ανώτατου δικαστηρίου- είναι καταδικασμένος εγκληματίας” και κατέληξε, “για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη“.

Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύτηκε από τον Άρειο Πάγο, η συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές του 2023, ως κόμμα που δεν σέβεται την δημοκρατία και με αιτιολογικό ότι, ουσιαστικά οι Σπαρτιάτες πρόσφεραν στον Κασιδιάρη, ένα παρένθετο κόμμα, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που επέβαλε η εκλογική νομοθεσία.

Οψόμεθα…

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο