Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΔεν θα δούμε στην Ηλιούπολη ασφαλτοστρώσεις με πινακίδα της Περιφέρειας. Κλειστή η...

Δεν θα δούμε στην Ηλιούπολη ασφαλτοστρώσεις με πινακίδα της Περιφέρειας. Κλειστή η στρόφιγγα χρηματοδότησης έργων στην Ηλιούπολη

Είχαμε την πληροφορία ότι απορρίπτονται από την Περιφέρεια Αττικής, συστηματικά και χωρίς αιτιολογίες, οι αιτήσεις του Δήμου Ηλιούπολης.

Γνώστες της πολιτικής τακτικής του κ. Πατούλη, ερμηνεύουν την απόρριψή τους ως τον τυπικό τρόπο που διαχειρίζεται Δήμους που οι Δήμαρχοί τους δεν καλύπτουν τα πολιτικά του κριτήρια…

Διερευνώντας το θέμα βρήκαμε έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι ο Δήμος Ηλιούπολης έχει καταθέσει στην Περιφέρεια 3 ώριμες μελέτες που θα βελτίωναν ιδιαίτερα την εικόνα της πόλης, τις εξής:

  1. Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Ηλιούπολης προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η μελέτη αφορά σε οδούς, που εξυπηρετούν κεντρικές και δευτερεύουσες αγορές της πόλης αλλά και γειτονιές, που οι δρόμοι παραμένουν ασυντήρητοι για δεκαετίες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχουν ταλαιπωρηθεί από νέα δίκτυα εταιρειών αερίου, οπτικών ινών, κλπ.
  2. Ανακατασκευή οδοστρωμάτων με μεγάλες κλίσεις, προϋπολογισμού 761.000 ευρώ με το ΦΠΑ και αφορά κυρίως Αγ. Μαρίνα, Αγ. Μαύρα, Αστυνομικά, Αγ. Κωνσταντίνο, κ.α.
  3. Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος Λεωφόρων Δημοκρατίας, Διγενή και Παναγούλη, προϋπολογισμού 1.882.000 με το ΦΠΑ, που αναμορφώνει ολοκληρωτικά τον κεντρικό οδικό άξονα που διασχίζει την Αγία Μαρίνα από τα σχολεία του Υμηττού, ως την περιφερειακή λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, με νέα πεζοδρόμια, νησίδες φωτισμό, παγκάκια, πράσινο, κλπ.

Παρά τις οχλήσεις του δημάρχου Γ. Χατζηδάκη από το 2020 απευθείας στον Περιφερειάρχη, αλλά και του αντιδημάρχου κ. Κώστα Σεφτελή στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, η άρνηση ήταν μπετόν αρμέ.

Εξαίρεση αποτελεί το τρίτο έργο, που ναι μεν τυπικά εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο «Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2023», αλλά δεν αναμένεται σύντομα κάποια εξέλιξη, αφού παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις ουδεμία τεχνική βοήθεια δόθηκε από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας στην ήδη επιβαρυμένη υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο