Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΘοδ. Παπαδάτος: «Δήμαρχε κάνε άλλη μια απευθείας ανάθεση για εκπόνηση μελέτης κατεδάφισης...

Θοδ. Παπαδάτος: «Δήμαρχε κάνε άλλη μια απευθείας ανάθεση για εκπόνηση μελέτης κατεδάφισης του αυθαίρετου στον Πρ. Ηλία και όλη η κοινωνία θα είναι δίπλα σου»

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης με την παράταξη “ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη”, κατά τη διάρκεια της μουσικής διαμαρτυρίας στον Προφήτη Ηλία, το απόγευμα του Σαββάτου 1ης Ιουλίου 2023, αμφισβήτησε την ειλικρίνεια των θέσεων του δημάρχου Γ. Χατζηδάκη και την πρόθεσή του για κατάθεση αίτησης ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό, αναρωτώμενος «πώς είναι δυνατόν κανείς, να προσπαθήσει να προσφύγει κατά ενός ΠΔ, όταν λέει ότι στο κάτω κάτω δεν πιστεύει αυτά που ο ίδιος λέει»…

Υποστήριξε ακόμη ότι για τον ίδιο, την παράταξη που εκπροσωπεί και την επιτροπή πολιτών «είναι θέμα αρχής η προστασία της περιβαλλοντικής ισορροπίας του Υμηττού, γιατί με το νέο ΠΔ τίθεται υπό αμφισβήτηση» και ακόμη «γιατί αφορά την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας, τις μνήμη, τις θύμησες και την ιστορία της πόλης».

Δεν μας ενδιαφέρει, είπε, «ποιος έχει την αρμοδιότητα, το δασαρχείο, η αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση ή ο Δήμος» και στη συνέχεια, απευθύνθηκε αυστηρά κατά του δημάρχου, κατηγορώντας τον ότι είναι «πρωταθλητής στις απευθείας αναθέσεις, τα τελευταία πέντε χρόνια» και τον κάλεσε «να κάνει άλλη μια, για την εκπόνηση μελέτης για την κατεδάφιση του εκτρώματος που τελεσίδικα έχει χαρακτηριστεί κατεδαφιστέο και όλη η κοινωνία θα είναι δίπλα του. Πάρε την πρωτοβουλία και θα είμαστε όλοι συσπειρωμένοι».

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση μουσικής διαμαρτυρίας στον Υμηττό, για την εφαρμογή της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης για το γκρέμισμα του αυθαίρετου στον προφήτη Ηλία που διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία της “Επιτροπής Πολιτών για την προστασία του Φυσικού και Πολιτιστικού περιβάλλοντος του Υμηττού”, με συμμετοχή αρκετών συλλογικοτήτων, εκπροσώπων παρατάξεων και πλήθος πολιτών, με τοποθετήσεις και πολλή μουσική.

Την «ΗΛΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη», εκπροσώπησε ο επικεφαλής της παράταξης Θοδωρής Παπαδάτος, τη «Λαΐκή Συσπείρωση Ηλιούπολης» η Τασία Τσατσούλη και την «Αριστερή Πρωτοβουλία» ο Γιώργος Σόφης. Το λόγο πήρε και ο Δημήτρης Κλεφτοδήμος, μέλος της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή».

Ακολούθησε συναυλία της οποίας την επιμέλεια ανέλαβε ο νεοσύστατος καλλιτεχνικός φορέας στην Ηλιούπολη «Πλατεία Τέχνης».

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο