Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΑπ. Στασινόπουλος: Κλιμάκιο Δήμου-ΖΕΗ-εθελοντών στην Οινόη για περισυλλογή και διάσωση ζώων που...

Απ. Στασινόπουλος: Κλιμάκιο Δήμου-ΖΕΗ-εθελοντών στην Οινόη για περισυλλογή και διάσωση ζώων που κινδύνευαν

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του δημάρχου Γ. Χατζηδάκη για την επιχείρηση διάσωσης ζώων από τις περιοχές που καίγονται ΕΔΩ, επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αδέσποτων ζώων κ. Αποστόλη Στασινόπουλο, που οργάνωσε και συντόνισε την όλη επιχείρηση και του ζητήσαμε να μας εξιστορήσει τι ακριβώς έγινε:

Απ. Στασινόπουλος:

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φθάσουμε εκεί, εξαιτίας των αστυνομικών μέτρων και των αμέτρητων μπλόκων.

Ένα φορτηγό του Δήμου και ένα ιδιωτικό βαν μαζί με εθελοντές, χρειάστηκαν πάνω από 3 ώρες για να φθάσουν, με κίνδυνο είτε να φθάσουν καθυστερημένα για τα ζώα, είτε και να κινδυνέψουν και οι ίδιοι, εξαιτίας των αλλεπάλληλων ελέγχων.

Με τη διαρκή επικοινωνία μας με την νέα Ειδική Γραμματέα Προστασίας των Ζώων, κυρία Μαριάνθη Δημοπούλου, την δήλωση των πινακίδων κυκλοφορίας των 2 οχημάτων και την συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να τους επιτραπεί η διέλευση, τελικά έγινε κατορθωτό να φθάσουν στην Οινόη στο καταφύγιο ζώων που κινδύνευε από τη φωτιά.

Ήδη διασώσαμε αρκετά ζώα, τα φροντίσαμε και θα τους εξασφαλίσουμε φιλοξενία και ιατρική περίθαλψη.

Ευχαριστώ και προσωπικά, τόσο τους δημοτικούς υπαλλήλους που ασχολήθηκαν, όσο και την ΖΕΗ και τους εθελοντές που μας κάνουν για άλλη μια φορά περήφανους».

Εμείς δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στη δημοτική αρχή, τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης και τους εθελοντές, για τη συγκινητική άμεση δράση τους, χάρη στην οποία θα σωθούν ανυπεράσπιστες τετράποδες ψυχούλες.   Για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν τα γρήγορα τα ανακλαστικά Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης και όλων των συνεργαζόμενων φορέων.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο