Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΨυρρόπουλος vs Χατζηδάκη: Ποιος έχει δίκιο; Ποια είναι η αλήθεια για τα...

Ψυρρόπουλος vs Χατζηδάκη: Ποιος έχει δίκιο; Ποια είναι η αλήθεια για τα οικονομικά του Δήμου;

Η αντιπαράθεση περί των οικονομικών κορυφώθηκε προεκλογικά με την πλευρά του νέου Δημάρχου να «δικαιώνεται» εκλογικά, αφού «πέτυχε» να πείσει το εκλογικό σώμα της Ηλιούπολης, ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τον Δήμο.
Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του 2023 και την ολοκλήρωση της προηγούμενης δημοτικής θητείας με το θέμα «Προϋπολογισμού-Τεχνικού Προγράμματος» να γίνεται «μπαλάκι του πινγκ-πονγκ» για το ποιος πρέπει να τον συντάξει και να τον εισηγηθεί.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. «βγήκαν πάλι τα μαχαίρια» με εκατέρωθεν βολές, για την οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Η ανακοίνωση του κ. Χατζηδάκη με την οποία ανέλυσε την εξέλιξη των οικονομικών του Δήμου, πριν και κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, συζητήθηκε στην πόλη.
Εκεί υποστήριζε ότι «το σύνολο των εξόδων που αυξήθηκαν υπέρογκα τα τελευταία χρόνια είναι αισθητά πολύ μεγαλύτερο από την μικρή μείωση των ταμειακών διαθέσιμων, γεγονός που βεβαιώνει την καλή λειτουργία και διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.»

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ το σχετικό μας άρθρο.

Με σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο κ. Ψυρρόπουλος, που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:
«Οι ζημιές στο Δήμο ξεπερνούν τα 4.000.000 € σύμφωνα με τους ισολογισμούς χρήσεων».
• «Υπάρχει πληθώρα ανεξόφλητων παραστατικών του Δήμου μας ύψους σχεδόν 2,5 εκατ. €»
• «Ο Δήμος χρεώθηκε προκαταβολή κρατικής επιχορήγησης για το 2024, 560.000 € που θα αποπληρώνεται έως τον Απρίλιο με 140.000 €/μήνα»
• «Το ταμειακό έλλειμμα του Δήμου ανέρχεται σε συνολικό ποσό 2.784.218 €».
• «Η κατάσταση των οικονομικών είναι τόσο δυσχερής που εάν δε μειωθούν οι ζημιές και δεν αλλάξει η οικονομική-ταμειακή πολιτική δεν θα υπάρχουν χρήματα στο ταμείο ούτε για τις μισθοδοσίες τους επόμενους μήνες».

Πίνακας υπολογισμού ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Ηλιούπολης της περιόδου 2019-2022 σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Ψυρρόπουλο

Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει ανταπάντηση του απελθόντος Δημάρχου κ. Γ. Χατζηδάκη, που ως αντιδήμαρχος οικονομικών της διοίκησης Βαλασόπουλου (μέχρι την αποχώρησή του το 2018), ως οικονομολόγος έχει σοβαρή γνώση του οικονομικού πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ως Δήμαρχος ήταν ο «πατέρας» των προϋπολογισμών και της υλοποίησής τους κατά τη θητεία του.

Όλοι ανεξαιρέτως, έχουν υποχρέωση να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με σοβαρότητα και επιχειρήματα, αλλά κυρίως να υπερασπιστούν τον θεσμό του Δήμου, γιατί «δεν θέλει και πολύ να εκτεθούμε ως πόλη πανελλαδικά» και πάνω απ’ όλα η τοπική κοινωνία έχει κάθε δικαίωμα να μάθει την αλήθεια για τα οικονομικά του Δήμου.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο