Υλικά συνταγής
350 γραμμάρια ρεβίθια
1 κρεμμύδι μέτριο
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι δυόσμος
1 ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
Λίγο ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς και το πρωί τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μουλτι.
Στη συνέχεια βάζουμε στο multi το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τον μαϊντανό και το δυόσμο και τα ρίχνουμε μέσα στα αλεσμένα ρεβίθια. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο, τα αναμιγνύουμε και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε 5-6 κουταλιές της σούπας στο τηγάνι κάθε φορά. Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τους γυρίζουμε από την άλλη. Τους βγάζουμε και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί πριν τους σερβίρουμε.