Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΤο τοπικό πολιτικό σκηνικό εν όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου

Το τοπικό πολιτικό σκηνικό εν όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου

Στον απόηχο των πρόσφατων εκλογών και στο δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, επιχειρούμε να διατυπώσουμε κάποιες αρχικές σκέψεις για τις δημοτικές εκλογές, που αχνοφαίνονται στο βάθος.

Ελπιδοφόρο το να εμφανίζονται τόσοι πολλοί υποψήφιοι, που ενδιαφέρονται για το αύριο της πόλης μας, αν και αυτό έχει και άλλες αναγνώσεις, με τις οποίες θα ασχοληθούμε αργότερα.

Αισιόδοξο το μήνυμα που εκπέμπει στην κοινωνία η νεαρή ηλικία αρκετών υποψηφίων  δημάρχων, που με τη φρεσκάδα της ηλικίας τους ίσως μπορέσουν καλύτερα από κάθε άλλον να επηρεάσουν θετικά στο εγγύς μέλλον το τοπικό δημοτικό σκηνικό, που μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά παλιό, κουρασμένο ή και συντηρητικό και να έλξουν στο προσκήνιο τους απόμακρους ως τώρα από τα τοπικά νέους της πόλης.

Ενδιαφέρουσες και οι διεργασίες που παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες στην Ηλιούπολη και από αυτές ξεχωρίζουμε:

  • Την τακτική που ακολουθεί ο δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, που χωρίς να ζητά στήριξη από κανένα κόμμα, κινείται αθόρυβα συνομιλώντας με όλους σε επίπεδο κοινωνίας, με μια χαρακτηριστική σιωπή που «διακόπτεται» από συχνές ηχηρές πολυσυλλεκτικές ενσωματώσεις, που πραγματοποιεί και ανακοινώνει.
  • Την αντιφατική τακτική του κ. Δημ. Πανταζόπουλου του ΕΝΑΚ, που συμπορεύτηκε μεν στις προηγούμενες εκλογές με τη νυν δημοτική αρχή και εκπροσωπείται ως σήμερα στη διοίκηση από τον δραστήριο έμμισθο αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Πούλο, αλλά ακόμα «το σκέπτεται» με ποιόν θα συνταχθεί στην επόμενη αναμέτρηση, όπως πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του στην κ. Γωγώ Τσακογιάννη.
  • Τη δραστήρια εκστρατεία του πανταχού παρόντα κ. Ευστ. Ψυρρόπουλου, που άσκησε σκληρή αντιπολίτευση στη διοίκηση του δήμου και τώρα καλείται να συνεχίσει την παράδοση της παράταξης του προηγούμενου δημάρχου με αυτόν πια επικεφαλής, πλαισιωμένο από παλαιά αλλά και κυρίως νέα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.
  • Την αξιοσημείωτη σταθερότητα της παράταξης του παλαιού αυτοδιοικητικού κ. Τάσου Ευσταθίου, που άσκησε σε όλη του τη θητεία μια προσεκτική και καθόλου λαϊκίστικη αντιπολίτευση και δικαιούται να πιστεύει ότι ευνοείται από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά φαίνεται να δυσκολεύεται στην ενίσχυση του ψηφοδελτίου του από νέα πρόσωπα.
  • Την τρικυμιώδη περίοδο που διέρχεται ο χώρος της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη», που ίδρυσε ο αείμνηστος Κώστας Κονδύλης. Μετά από τις πολλαπλές εσωτερικές διεργασίες των τελευταίων χρόνων με αλλεπάλληλες αλλαγές επικεφαλής και τελευταία με την τελική λύση της επιλογής του κ. Θοδ. Παπαδάτου, ως υποψηφίου δημάρχου. Αυτό οδήγησε σε αποχώρηση μεγάλου αριθμού μελών και στελεχών που δημιούργησαν μια πλατφόρμα διαλόγου και αναζητούν το μέλλον τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με δεδομένα τα εκλογικά αποτελέσματα η παράταξη αυτή αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των διεργασιών εν όψει των δημοτικών εκλογών.
  • Την περίεργη εκστρατεία του επίσης προερχόμενου από την ΝΔ κ. Γαβριήλ Αραμπατζή, που άσκησε την πιο ακραία αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή, με θυελλώδεις παρεμβάσεις στο Δ.Σ. και αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, στηριζόμενος σε προσκείμενα σ΄ αυτόν μπλόγκ της πόλης, που προσφάτως αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος.
  • Την αθόρυβη αποχώρηση της κ. Τσατσούλη από το τιμόνι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και την ανάδειξη ως επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου του νέου και άγνωστου στην πόλη κ. Αλέξανδρου Μπουγά.
  • Την εντυπωσιακή επικοινωνιακή εκστρατεία που ξετυλίγει μεθοδικά και με εμφανή επαγγελματισμό, ο κ. Δημήτρης Ευαγγέλου, με θητεία στον αθλητισμό και την ιδιωτική οικονομία, που απευθύνεται πολιτικά στους πολίτες που ακολουθούν τα τρία μεγάλα κόμματα της χώρας.
  • Την επίσης επαγγελματική επικοινωνιακή παρέμβαση του κ. Αθαν. Βαμβίνη, τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, που ίδρυσε φορέα διαλόγου και δράσης με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και κατά τα φαινόμενα θα προστεθεί στον κατάλογο των υποψηφίων δημάρχων, με άγνωστες επιπτώσεις στον αυτοδιοικητικό χώρο της ΝΔ στην Ηλιούπολη.

Δεν αναφέρουμε καθόλου τις εξελίξεις των δημοτικών παρατάξεων που κινούνται στον πολιτικό χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που λογικά αναμένεται να πάρουν μέρος στις δημοτικές εκλογές αλλά ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει στα τελικά σχήματα ή ακόμη δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις.

Η πρώτη αυτή προσπάθεια σύντομης καταγραφής και παρουσίασης των εξελίξεων στα δημοτικά της Ηλιούπολης εν όψει των δημοτικών εκλογών θα συνεχιστεί με περισσότερες πληροφορίες και «ρεπορτάζ» και φυσικά θα δοθεί ο λόγος σε όλους τους πρωταγωνιστές, ώστε να εκθέσουν τις θέσεις και τους στόχους τους.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο