Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΤο πλήρες κείμενο της παραίτησης του κ. Πούλου

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του κ. Πούλου

Με προσοχή ακούσαμε τον κ. Πούλο όταν διάβασε την ανάλυση των αιτιών της παραίτησής του από τη θέση του Αντιδημάρχου. Την απομαγνητοφωνήσαμε και την παραθέτουμε αυτολεξί:

«Πριν από κάποια χρόνια αποφασίσαμε να συμπορευτούμε το ΕΝΑΚ και οι αντιρρησίες της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» δημιουργώντας τη νικηφόρα παράταξη, την «ΗλιούπΟλοι Μαζί- ΕΝΑΚ».

Επιλέχθηκε για επικεφαλής ο νυν δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, ένας αναντίρρητα  έξυπνος και δοκιμασμένος στην αυτοδιοίκηση άνθρωπος  Πιστέψαμε ο ένας τον άλλον και ξεκινήσαμε απαλλαγμένοι από το παρελθόν με ένα μόνο στόχο, την ουσιαστική βελτίωση της πόλης με όραμα να κάνουμε την πόλη πιο καθαρή πιο πράσινη πιο ανθρώπινη πιο φιλική

Δυστυχώς όμως το παρελθόν μερικούς ανθρώπους, τους ακολουθεί.

Τα πρώτα δύο χρόνια βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη διαχείριση της πανδημίας όπου είχα την τύχη να υπηρετήσω την πόλη σαν αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης.

Καταφέραμε τότε με αδιάκοπη προσωπική δουλειά, μόχθο και αγώνα όχι μόνο να εγκαταστήσουμε μια ισχυρή σχέση και συνεργασία με το κέντρο υγείας Ηλιούπολης ,αλλά να γίνει και επερώτηση στη βουλή για την αναβάθμιση του.

Παρά ταύτα για μένα το σημαντικότερο κεκτημένο ήταν η αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών τότε με απόφαση και του Δημάρχου μοιράζαμε πάνω από 400 πακέτα σε οικογένειες, παρόλο που το πρώτο δεκαοκτάμηνο δεν υπήρχε καμία προμήθεια από τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο. Να αναφερθώ επίσης ότι αναβαθμίστηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς στο κοινωνικό φαρμακείο, φαγητό στο σπίτι, συνεργασίες με τις λαϊκές αγορές και την βιολογική για την προμήθεια όλων των φιλοπτώχων ενοριών και της Ταβιθά.

Ομολογουμένως τα καταφέραμε ή κατάφερα με τη δουλειά μου και η δουλειά μου επιβραβεύτηκε με μία καρατόμηση μου και τη μετάθεσή μου στη θέση του αντιδημάρχου εξυπηρέτησης του δημότη.

Έστω και έτσι, έχοντας εκφράσει τη δυσαρέσκειά μόνο τόσο στο δήμαρχο όσο και στον κύριο Πανταζόπουλο, ο οποίος με απέτρεψε από το να καταθέσω την παραίτησή μου τότε, είδα μια ακόμη ευκαιρία.

Στην αρμοδιότητα που είχα σαν αντιδήμαρχος εξυπηρέτησης του δημότη ήταν η λειτουργία του κοιμητηρίου ή μάλλον με χρόνια δυσλειτουργία. Ήταν θέμα αξιοπρέπειας για μένα και για τους Ηλιουπολίτες να προσπαθήσω να λύσω όσο μπορούσα το θέμα του κοιμητηρίου. Καθυστερήσεις όταν ανέλαβα ήτανε . περίπου μέχρι 17 μέρες.

Σήκωσα τα μανίκια, δούλεψα σκληρά να μπορέσουμε να λύσουμε ένα θέμα που δεν ακουμπούσε κανείς.

Πρόταση, ιδέες και σχέδιο για τη λύση υπήρξε και παρουσιάστηκε στο Δήμαρχο. Δυστυχώς πολιτική βούληση δεν υπήρξε και οι λόγοι ακόμα δεν μου έχουν ξεκάθαροι.

Όπως και να ‘χει όμως είπα κάποτε στο δήμαρχο γι’ αυτή την ιστορία ότι ο Δημήτρης Κιντής όταν έμπαινε στην ιδιωτική περιουσία των Νασταίων ήταν παράνομος αλλά τελικά η περιουσία αυτή έχει γραφτεί στο Ε9 του δήμου.

Αναφορικά με τη διεύρυνση της παράταξης που επιχειρήθηκε τελευταία θα πρέπει να πω ότι δεν είχα και δεν έχω πρόβλημα με κανένα από τα πρόσωπα αλλά έχω θέμα με τις λογικές που επικρατούν.

Είναι διαφορετικό η διεύρυνση να εξυπηρετεί προβλήματα κυβερνησιμότητας και διαφορετικά να οδηγεί σε αλλαγή προσανατολισμού της παράταξης που πιθανόν απορρέει και από δεσμεύσεις που έχουν δοθεί.

Έτσι προέκυψε και η αλλαγή το όνομά τους είναι ένα εγχείρημα που προκαλεί προβληματισμό Αν σκεφτεί κανείς ότι με πολύ λιγότερους συμμετέχοντες στη τετραετία που πέρασε δεν στάθηκε δυνατό από όλους εμάς, να ενοποιηθεί όλο το σχήμα που κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές με αμοιβαία εμπιστοσύνη, ρόλο για όλους κοινό

προσανατολισμό των στελεχών και συνεννόηση και ενιαία πολιτική συμπεριφορά.

Να λειτουργήσει η εκτελεστική επιτροπή σαν όργανο δημιουργίας πολιτικής, να υπάρχει συντονισμός στο έργο των αντιδημάρχων όπου ο καθένας λειτουργούσε ακτινωτά, χωρίς κοινή κατεύθυνση και στόχο.

Να υπάρξει ενημέρωση, διαβούλευση, συζήτηση.

Να μπουν θεμέλια δομών που θα συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά από μας και χωρίς εμάς.

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους φεύγω, όχι όμως με θυμό μόνο που λυπάμαι που πολιτικά ταλέντα όπως το ταλέντο του δημάρχου πάνε χαμένα

Λυπάμαι που το όραμά μας ξεγλίστρησε γρήγορα

Λυπάμαι που τελικά Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν

Πριν κλείσω νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου και σε όσους δούλεψαν στην ομάδα μου σκληρά.

Ξέρετε ότι τελευταία αισθανόμουν περισσότερο κοντά στους εργαζόμενους παρά στη διοίκηση

Τέλος θα συνεχίσω να βρίσκομαι στους δρόμους, στις πλατείες στα μαγαζιά της πόλης δίπλα σε όλους τους πολίτες τιμώντας μέχρι τέλους την ψήφο των ανθρώπων που με στήριξαν και για να παλεύουν για το καλό της πόλης

Σας ευχαριστώ πολύ

Έτσι για να το ελαφρύνω λίγο όταν παραιτήθηκα μου είπε ένας φίλος μου ότι ένας άνθρωπος δύο πράγματα μπορεί να κάνει με πολύ μεγάλη δυσκολία

Το ένα είναι να παραιτηθεί και το άλλο είναι να αυτοκτονήσει.

Εγώ προτίμησα να παραιτηθώ.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο