Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΠόλεμος για το μοσχαράκι στους παιδικούς σταθμούς της Ηλιούπολης

Πόλεμος για το μοσχαράκι στους παιδικούς σταθμούς της Ηλιούπολης

Πρώτα βγήκε μια ανακοίνωση από την «Επιτροπή γονιών παιδικών σταθμών», παλιά πρακτική γνωστού πολιτικού χώρου και ακολούθησε η ανακοίνωση του «Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης», που πρόσκειται στον ίδιο πολιτικό χώρο, που ανέβασε την ένταση με χαρακτηρισμούς για «διοίκηση που σφυρίζει αδιάφορα», με καταγγελτικές γενικεύσεις για κινδύνους της υγείας των παιδιών, κλπ.

Διαβάσαμε θέσεις και εκτιμήσεις για  «διαιτολόγιο απογοητευτικό και ακατάλληλο για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών», «Προμήθεια ακατάλληλου κρέατος», το «γιατί οι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν τεχνολόγο τροφίμων;», τη στελέχωση και τα καθήκοντα των εργαζομένων, ακόμη και περιπτωσιολογίες για εργαζόμενους, που «φέρνουν τα δικά τους σκεύη, ή ακόμη πληρώνουν από την ίδια τους την τσέπη για την επισκευή κάποιου αντικειμένου που είναι αναγκαίο για την εργασία τους».

Τη σκυτάλη έλαβαν στη συνέχεια στο διαδίκτυο κάποιες παρατάξεις που διεκδικούν τη δημαρχία, με «θερμές» εκφράσεις και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τη δημοτική αρχή και στελέχη της!

Με αυτά δε θα ασχοληθούμε εδώ, γιατί δεν μας πέφτει λόγος.

Να επιχειρήσουμε όμως κάποιες λογικές σκέψεις:

  • Καλά κάνουν οι εργαζόμενοι και είναι απαιτητικοί στις παραλαβές τροφίμων. Έτσι πρέπει να κάνουν και μπράβο τους! Προστατεύουν τα παιδιά, το λειτούργημα τους και τον οργανισμό που δουλεύουν. Και καλά κάνουν και δεν παραλαμβάνουν βοδινό κρέας αντί για μοσχαράκι κι ας λέει ότι θέλει ο προμηθευτής. Τη συνείδησή τους πρέπει να ακούν και τίποτα άλλο.
  • Δεν χρειάζεται να διαπληκτίζονται με τον προμηθευτή αλλά να ενημερώνουν γραπτά και έγκαιρα τους υπευθύνους του σταθμού και το ΝΠΔΔ.
  • Κέρβερος πρέπει να είναι όποιος παραλαμβάνει τρόφιμα στο σταθμό όπως και ο υπεύθυνος της επιτροπής προμήθειας, για την προστασία των παιδιών και του δημοτικού νομικού προσώπου, ακολουθώντας πάντα τα νόμιμα.
  • Οι «αιτιολογίες»/δικαιολογίες για τις διαφορές στην περιγραφή του κρέατος στο τιμολόγιο και στη σήμανση της συσκευασίας ακούγονται στο αυτί του μέσου πολίτη ως αστείες.
  • Δεν ξέρουμε αν μπορεί να έχει κάθε παιδικός σταθμός τεχνολόγο τροφίμων για να παραλαμβάνει τα τρόφιμα, ούτε γνωρίζουμε τι προβλέπει ο νόμος, αλλά ακούγεται πάντως υπερβολικό.
  • Οι αναλύσεις του σωματείου, για το που αρχίζουν και πού τελειώνουν τα καθήκοντα των εργαζομένων, των μαγείρων κλπ, αποπνέουν μαξιμαλισμό και υπερβολή δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας και δύσκολα ισχύουν ακόμα και σε πολυτελή μαγαζιά του επισιτισμού. Ευτυχώς που στην πράξη λειτουργεί η αίσθηση του καθήκοντος των εργαζομένων και λειτουργούν οι σταθμοί.
  • Υπάρχει βέβαια το μεγάλο θέμα της κάλυψης όλων των πραγματικά αναγκαίων θέσεων εργασίας και αυτό, με ρεαλισμό και λογική, σε συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων, μπορεί και πρέπει να καταγραφεί και προγραμματισμένα να διεκδικηθεί και να υλοποιηθεί και τέλος
  • Θα έπρεπε ή διοίκηση του ΚΑΦΑΔΗΛ και ειδικά ο πρόεδρος και οι υπηρεσιακοί-διοικητικοί να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και να μην αφήσουν σε κανέναν το περιθώριο, να τεθεί σε αμφισβήτηση η ποιοτική διατροφή των παιδιών.

Παρακολουθήσαμε και το σχετικό θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ και καταλάβαμε ότι δυστυχώς θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια, ώστε να μπορεί να γίνει μια σοβαρή και ήρεμη συζήτηση για θέματα που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε να συμφωνούν όλοι.

Μάλλον φταίνε οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές…

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο