Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΑκατανόητο δημόσιο κήρυγμα μίσους από ιερωμένο της Ηλιούπολης

Ακατανόητο δημόσιο κήρυγμα μίσους από ιερωμένο της Ηλιούπολης

Σε ομιλία του προς τους πιστούς, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού την παραμονή του εορτασμού του Προφήτη Ηλία, που φέτος έγινε στην οδό Μαραθωνομάχων μπροστά στην σφραγισμένη είσοδο προς το εκκλησάκι στο βουνό λόγω των έκτακτων απαγορευτικών διατάξεων – όπως μας καταγγέλθηκε – ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσίασε τον προ ενός έτους  θάνατο συμπολίτισσας που πρωτοστάτησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της γνωστής αυθαίρετης κατασκευής στο παλιό ξωκλήσι στον Υμηττό, «ως τιμωρία που προκάλεσε ο ίδιος ο Προφήτης Ηλίας» και συνεχίζοντας υπαινίχθηκε ότι «το ίδιο μπορεί να συμβεί και με άλλους, που ακολουθούν το δρόμο της» !!!

Όλα αυτά εκτυλίχθηκαν, παρουσία υποψηφίου δημάρχου, που ουδόλως αντέδρασε, νομιμοποιώντας με τη στάση του το «ιερό ατόπημα».

Σύμφωνα με την καταγγελία, δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρει αυτή την «ιερή φοβέρα», αλλά η πρώτη φορά που το πράττει δημόσια και από μικροφώνου.

Είναι δυνατόν σήμερα, εν έτει 2023, ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας, της χριστιανικής θρησκείας που διδάσκει την αγάπη προς όλους, το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, την αναγνώριση της ελευθερίας της βούλησης του ανθρώπου, τη δυνατότητα της σωτηρίας που πρέπει να προσφέρεται σε όλους τους ανθρώπους, την ανοχή και τη συγχώρηση, να καταφεύγει σε αυτές τις μεθόδους?

Σταμάτησε αλήθεια η χριστιανική πίστη να αποτελεί ελεύθερη επιλογή των ανθρώπων και πρέπει να «ενδυναμωθεί» με έμμεσες ή άμεσες απειλές και με την δημιουργία φόβου;

Που οδηγούμαστε με αυτόν τον τρόπο;

Που θα καταλήξει η κοινωνία, αν αυτές οι προσεγγίσεις βρουν εύφορο έδαφος, στις συνθήκες της πολύπλευρης κρίσης που ταλαιπωρεί την ελληνική και την τοπική κοινωνία;

Όσο ακόμη είναι καιρός, ας σταθεί ο καθένας στο ύψος των περιστάσεων και ας λάβει τα πρέποντα μέτρα.

Η φωτογραφία έχει ληφθεί από ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο