Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΡΘΡΑΓυναίκαΒραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τη συμπολίτισσα Χαρά Κυριαζή και 1ο Βραβείο για...

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τη συμπολίτισσα Χαρά Κυριαζή και 1ο Βραβείο για την ταινία “Αρκουδότρυπα”

Ένα μεγάλο μπράβο στη συμπολίτισσα Χαρά Κυριαζή για το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας που έλαβε πρωταγωνιστώντας στην ταινία μικρού μήκους “Αρκουδότρυπα”, σε σκηνοθεσία Χρυσιάννας Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου.

Η ταινία απέσπασε το “Χρυσό Διόνυσο”, δηλαδή το πρώτο βραβείο του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας 2023.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2023

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Λευτέρης  Χαρίτος (Πρόεδρος), σκηνοθέτης, Alexia Roider, καλλιτεχνική διευθύντρια Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, Μένος Δελιοτζάκης,  σκηνοθέτης, Αλεξάνδρα Ματθαίου, σκηνοθέτις/σεναριογράφος και Ασημίνα Προέδρου, σκηνοθέτις/ σεναριογράφος. 

ΧΡΥΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
στην ταινία Αρκουδότρυπα σε σκηνοθεσία Χρυσιάννας Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου

Μια ανεξάρτητη ταινία που μας έκλεψε την καρδιά καταφέρνοντας με τα μέσα που είχε να θίξει σημαντικά ζητήματα παραμένοντας διεισδυτική, αυθεντική και γενναία. Ξεφεύγοντας από τις στερεότυπες καταγραφές της ελληνικής επαρχίας με τρόπο που σπάνια βλέπουμε στο ελληνικο σινεμά, οι δημιουργοί κέρδισαν ένα μεγάλο στοίχημα.  Μια ταινία με τολμηρές υφολογικές αντιθέσεις, φυσικότητα και πολυπλοκότητα χαρακτήρων, και δύο κεντρικές ηρωίδες που μας κρατάνε σε εγρήγορση παρα τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας. Μέχρι τους τίτλους τέλους, το συναίσθημα αναβλύζει συνεχώς μέσα από μια υπενθύμιση: το σινεμά είχε και θα έχει πάντοτε ανάγκη από αληθινές και βαθιά ανθρώπινες ιστορίες.

Το βραβείο συνοδεύεται από τα έπαθλα: η Φίνος Φιλμ προσφέρει χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ, η ΕΡΤ προσφέρει χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προσφέρει χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
στην Χαρά Κυριαζή για την ερμηνεία της στην ταινία Αρκουδότρυπα σε σκηνοθεσία Στέργιου Ντινόπουλου

Στην ηθοποιό που μας συγκίνησε με μια αναζωογονητικά αυθεντική και ρεαλιστική ερμηνεία. Με εσωτερικότητα και λιτότητα, κατάφερε να μας συμπαρασύρει στην συναισθηματική κατάσταση μιας ηρωίδας που ακόμα και ανάμεσα σε κάθε της σιωπή, καταφέρνει τελικά να μας πει τα πάντα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την ανακοίνωση του Φεστιβάλ για όλες τις βραβεύσειες.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο