Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΕννέα υποψήφιοι Δήμαρχοι και 622 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν την ψήφο μας

Εννέα υποψήφιοι Δήμαρχοι και 622 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν την ψήφο μας

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τον αριθμό υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, τον τίτλο του συνδυασμού και τον υποψήφιο Δήμαρχο, έτσι όπως ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο.

88 – «Ενωμένη για την Ηλιούπολη»- Γιώργος Χατζηδάκης
88 – «Πρώτα η Ηλιούπολη» – Στάθης Ψυρρόπουλος
88 – «Λαϊκή Συσπείρωση» – Αλέξανδρος Μπουγάς
75 – «Η πόλη που θέλω» – Γαβριήλ Αραμπατζής
71 – «Ηλιούπολη πάμε μπροστά» – Τάσος Ευσταθίου
70 – «Ηλιούπολη-Φωτεινή Πόλη» – Δημήτρης Ευαγγέλου
63 – «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη» – Θοδωρής Παπαδάτος
42 – «Μαχόμενη Ηλιούπολη» – Πέτρος Μανιάτης
37 – «Αριστερή Πρωτοβουλία» – Γιώργος Σόφης

Οι αριθμοί πάντα δείχνουν κάποιες αλήθειες, αρκεί να τους εξετάσει κανείς προσεκτικά:

Τρείς μόνο από τις εννέα παρατάξεις κάλυψαν τον μέγιστο αριθμό των 88 υποψηφίων που προβλέπει ο νόμος και έδειξαν άνεση και δυναμική:

– Η παράταξη του Δημάρχου «Ενωμένοι για την Ηλιούπολη» σχεδόν ολοκλήρωσε το ψηφοδέλτιό της από τις 2 Ιουλίου, που ανακοίνωσε τους πρώτους 80, στην εντυπωσιακή συγκέντρωση στο ανοιχτό θέατρο «Δημ. Κιντής», κρατώντας «στο μανίκι» για «ασφάλεια» 8 θέσεις υποψηφίων, που τις κάλυψε κι αυτές.

– Η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» επίσης κάλυψε το μέγιστο πλαφόν με πλήθος παλαιών και νέων υποψηφιοτήτων, ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας.

– Και τέλος η «Λαϊκή Συσπείρωση» με άνεση συμπλήρωσε τους 88, δίνοντας το σύνθημα ότι «είναι εδώ», και κάτω από τις σημερινές πολιτικές συνθήκες, κοιτάζει «ψηλά»!
Πέραν της παράταξης της δημοτικής αρχής που κατά γενική εκτίμηση θα είναι πρώτη, η μια από τις άλλες δύο, πιθανά να είναι η δεύτερη που θα διεκδικήσει την πρωτιά στην επαναληπτική εκλογή.

• Τρείς από τις εννέα παρατάξεις, που διεκδικούν ψήφους κυρίως από τον φιλελεύθερο χώρο συμπλήρωσαν ψηφοδέλτια αντίστοιχα με 75, 71 και 70 υποψηφίους, κάτι που δείχνει αρχικά κάποια δυσκολία συμπλήρωσης των ψηφοδελτίων τους.

• Και τέλος, τρείς παρατάξεις με αναφορά από τον αριστερό χώρο έως την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, φαίνεται ότι δυσκολεύτηκαν στην συμπλήρωση του ψηφοδελτίου τους και κατέθεσαν αντίστοιχα 63, 42 και 37 υποψηφιότητες.

Οι δημοτικές εκλογές απέχουν μόνο δύο εβδομάδες από σήμερα και τότε θα φανεί, τι κρύβεται κάτω από αυτούς τους αριθμούς και ποιες θα είναι τελικά οι επιλογές των δημοτών της Ηλιούπολης.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο