Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΜεταβιβάζεται στους Δήμους και ο καθαρισμός των κεντρικών οδών αρμοδιότητας της Περιφέρειας

Μεταβιβάζεται στους Δήμους και ο καθαρισμός των κεντρικών οδών αρμοδιότητας της Περιφέρειας

Συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες οι κυβερνήσεις μεταφέρουν αρμοδιότητές τους στις πλάτες των Δήμων, χωρίς ταυτόχρονα να μεταφέρουν αντίστοιχο προσωπικό και οικονομικούς πόρους.

Με το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, η δημόσια διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα, μεταβιβάζεται στους δήμους και η ευθύνη καθαριότητας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειών και των παράπλευρων δρόμων αυτών, των νησίδων τους, καθώς και των πρανών αυτών, κατά το τμήμα που διέρχεται εντός των ορίων τους.  

Στη ρύθμιση αυτή εντάσσεται στην Ηλιούπολη η Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου από τον Καρέα έως την πλατεία 28ης Οκτωβρίου, η Πρωτόπαπα, η Πεντάρη, η Ηρώων Πολυτεχνείου, κλπ.

Στην κατάσταση που βρίσκονται ήδη σήμερα οι Δήμοι, αυτή η ρύθμιση κινδυνεύει να γίνει η χαριστική βολή.

Ταυτόχρονα βέβαια προβλέπεται και η αντίστοιχη μεταβίβαση των οχημάτων της Περιφέρειας που χρησιμοποιούνται ως τώρα για την καθαριότητα του οδικού δικτύου.

Άγνωστο είναι εάν τα αναφερόμενα οχήματα είναι αρκετά σε αριθμό για το έργο αυτό ή ποια είναι η επιχειρησιακή τους κατάστασή.

Το βέβαιο είναι ότι κανένας Δήμαρχος δεν θα είναι ικανοποιημένος από αυτή την ρύθμιση….

Υποθέτουμε ακόμη, ότι στην καθαριότητα του οδικού δικτύου συμπεριλαμβάνεται και ο εκχιονισμός των δρόμων και αν λάβουμε υπόψη μας την πλημμελή απόδοση της Περιφέρειας Αττικής στις χιονοπτώσεις των τελευταίων ετών, μόνο απαισιόδοξοι δικαιούμαστε να είμαστε.

Εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο του σχεδίου νόμου.

«Άρθρο 35 Αρμοδιότητα καθαριότητας οδικού δικτύου»

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο