Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΝΑΙ στον Γιώργο Χατζηδάκη! του Γιώργου Μπαλτά

ΝΑΙ στον Γιώργο Χατζηδάκη! του Γιώργου Μπαλτά

Είναι Παρασκευή σήμερα ημέρα 6η του μηνός Οκτωβρίου “έτει σωτηρίω” 2023 και κλείνει η “προεκλογική εκστρατεία” των Δημοτικών Παρατάξεων που διεκδικούν να τους ανατεθεί η ευθύνη διαχείρισης του Δήμου για την επόμενη πενταετία!

“Ότι κάνανε κάνανε”.

Тώρα οι πολίτες έχουν “αποσυρθεί” στο εαυτό τους, ρίχνουν μια τελευταία ματιά σε όσα έχουν δει, ακούσει και διαβάσει από τα προγράμματα των εννέα δημοτικών παρατάξεων της Ηλιούπολης και θα μιλήσουν την Κυριακή στις κάλπες!

Τούτες οι εκλογές, όπως κάθε εκλογή βέβαια, έχουν τα δικά τους στοιχεία, τα δικά τους χαρακτηριστικά που τους δίνουν μια ταυτότητα!

Κάποια ταυτοτικά στοιχεία αυτών των εκλογών είναι σημαντικό να επισημανθούν, τις τελευταίες αυτές στιγμές που οι συμπολίτες συσκέπτονται με τον εαυτό τους, ώστε να προσμετρηθούν στην απόφασή τους!

Το πρώτο αφορά την τετραετία που κλείνει και στο εξής θα αναφερόμαστε ως πρώτη τετραετία Χατζηδάκη.

Η πρώτη τετραετία Χατζηδάκη έγραψε ιστορία – έτσι κι αλλιώς ότι περνάει ανήκει στην ιστορία – και καλό είναι να μελετάμε την ιστορία για να ξέρουμε που πάμε!

Η τετραετία Χατζηδάκη αδιαμφισβήτητα υπήρξε η πιο δύσκολη τετραετία, με σύμπτωση συνύπαρξης τεσσάρων καθοριστικών  παραγόντων κατά τη σειρά όπως εμφανίστηκαν:

  • Το εκλογικό σύστημα-έκτρωμα της “μπάσταρδης” απλής αναλογικής.
  • Η αλλαγή της Κυβέρνησης το 2019 με την σαφή οπισθοχώρηση των προοδευτικών δυνάμεων-φυσικών συμμάχων του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Η πανδημία του covid με το διετές lockdown, και τέλος
  • Η δυστοπική εικόνα των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων όπως αποκαλύφτηκε και επιβεβαιώθηκε με τις τελευταίες εκλογές για την Κεντρική Κυβέρνηση!

Το δεύτερο αφορά τον τρόπο που λειτούργησε αυτή τη περίοδο ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης!

Μέσα σε ένα τόσο «ασταθές περιβάλλον» και με μόνο, 6 συμβούλους στους 41, που δεν ήξερε τι του «ξημερώνει την επόμενη ημέρα», ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης είχε να αντιμετωπίσει το «μπουμ» της τεχνολογικής εξέλιξης της κινητής τηλεφωνίας, που με το κινητό στο χέρι οι ενεργοί πολίτες της στιγμής, φωτογράφιζαν κάθε παρέκκλιση της παραδείσιας εικόνας που είχαν στο μυαλό τους, για να τεκμηριώσουν τί; 

Την Ηλιούπολη ως τη πιο «βρώμικη πόλη»!

Το άσπρο μαύρο, σε μια περίοδο που η Ηλιούπολη, γνώρισε για πρώτη φορά οδοκαθαριστές με τη σκούπα και το φαράσι στο χέρι να σκουπίζουν πεζοδρόμια, ρείθρα οδών, παιδικές χαρές και πάει λέγοντας!

Ρώτησα φίλο μου υποψήφιο:

Υπήρξε ποτέ καθαρότερη Ηλιούπολη από την τρέχουσα περίοδο Χατζηδάκη;

Ναι μου απάντησε, την περίοδο 2006 η Ηλιούπολη ήταν καθαρότερη!

Δείξε μου στο κινητό σου φωτογραφίες από την περίοδο εκείνη, του είπα!

Δεν υπήρχαν κινητά τότε και αυτά τα λίγα δεν βγάζανε φωτογραφίες, μου απάντησε!

Ο πολιτικός αμοραλισμός και η χρήση της τεχνολογίας για τεκμηρίωση του πολιτικού αμοραλισμού, με στρέβλωση της πραγματικότητας, εκτιμήθηκε ως αποδοτική τακτική  για την ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων. «Think about that» φίλε μου!!!

Το τρίτο αφορά στο πως λειτούργησαν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ηλιούπολη την πρώτη τετραετία Χατζηδάκη.

Εδώ έχουμε τρεις κατηγορίες:

  • Η πρώτη, αφορά την Κομμουνιστική ή Κομμουνιστικογενή αριστερά.

Θιασώτες της ιδεολογικής καθαρότητας και της θεωρίας “μόνοι μας και όλοι σας” συνέχισαν και συνεχίζουν την κριτική τους στάση, πιστοί στις στρατηγικές τους επιλογές, προσπαθώντας να χτίσουν τους δικούς τους “τοίχους των δακρύων”!

  • Η δεύτερη, αφορά όσους αποδέχονται το κρατούν πολιτικό αστικό πλαίσιο  περί τοπικής αυτοδιοίκησης και περιορίζουν το διακύβευμα των εκλογών, το ζητούμενο, στην «ικανότητα» του Δημάρχου.

-Ασπρη γάτα ή μαύρη δεν έχει σημασία, σημασία έχει να πιάνει ποντίκια μου είπε φίλος υποψήφιος!

-Δηλαδή Μπέος του είπα και γιατί όχι Κασιδιάρης;

-Ε, όχι και έτσι μου αντέτεινε !

-Άρα συμφωνείς πως ο Χατζηδάκης δεν έγραψε το Δημοτικό Συμβούλιο στα παλαιότερα των υποδημάτων του και δεν έκανε άκριτη χρήση του νόμου που του έδινε το δικαίωμα να πράξει; Ο άνθρωπος τέσσερα χρόνια  ακροβατούσε και κατάφερε να μην «πέσει» η Δημοκρατία στην  Ηλιούπολη!

-Έπρεπε να κάνει ότι του επέτρεπε ο νόμος !

-Έχεις δίκιο, «εν χορώ» σήμερα θα τον φωνάζατε ακροδεξιό, που έχει και πέραση!

  • Η τρίτη δεν αφορά μόνο τον Χατζηδάκη, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αφορά τις καθ’ όλα αναγκαίες «κινηματικές λειτουργίες»  της κοινωνίας, μόνο που οι κινηματικές λειτουργίες δεν μπορούν να συγκροτήσουν σε καμιά περίπτωση πρόταση διαχείρισης Δήμου και πολύ περισσότερο κυβερνητική πρόταση για τη χώρα!

Αυτό το πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πετσί του και – όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσει, πως άλλο πράγμα είναι οι κινηματικές λειτουργίες που εμφανίζονται σε μια κοινωνία και άλλο πράγμα είναι μια συγκροτημένη κυβερνητική πρόταση – τόσο το καλύτερο γι’ αυτόν!

Μέσα σ αυτό το δυστοπικό πολιτικό και αυτοδιοικητικό περιβάλλον, ο Γιώργος Χατζηδάκης λειτούργησε με σύνεση, κατόρθωσε να μετατρέψει την μειοψηφία των 6 συμβούλων σε πλειοψηφία, οριακή μεν και κάτω από συνθήκες αλλά πλειοψηφία και κυρίως κατάφερε να συγκροτήσει για την Ηλιούπολη μια ενωτική πρόταση για την επόμενη τετραετία που εμείς, οι πολίτες  της Ηλιούπολης, καλούμαστε να την επικροτήσουμε με την ψήφο μας ή όχι!

Τούτη η ενότητα που μας προτείνει ο Γιώργος Χατζηδάκης δεν είναι λόγια, είναι σφυρηλατημένη στο καμίνι της πράξης, χτισμένη και δοκιμασμένη στο πεδίο της καθημερινότητας σε μια, ομολογουμένως, δύσκολη τετραετία.

Δεν είναι “μορφοποιημένη” και “μακιγιαρισμένη” πίσω από κουρτίνες ή κλειστές πόρτες “ιδεολογικής καθαρότητας” ή μακριά νυχτωμένης «ιδιωτικής αποφασιστικότητας, αλλά διαμορφωμένη στο φως της ημέρας, μεταξύ ανθρώπων που λειτούργησαν κατά πως σκέφτονται, λένε και πράττουν!

ΝΑΙ λοιπόν στο Γιώργο Χατζηδάκη με την πλούσια εμπειρία, την ψύχραιμη και δημοκρατική σκέψη και με την έτοιμη και έμπειρη ομάδα ανθρώπων, που απέδειξε και του απέδειξαν τη πρόθεσή τους να δουλέψουν για το Δήμο μας!

Γιώργος Μπαλτάς

Ηλιούπολη 6 Οκτώβρη 2023       

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο