Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΣυγκινητική η εκδήλωση "ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ" από την «Πλατεία Τέχνης»

Συγκινητική η εκδήλωση “ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ” από την «Πλατεία Τέχνης»

Χθες Τρίτη 14/11/23 πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις “Θα κάνει ξαστεριά”, που διοργάνωσε ο νεοσύστατος πολιτιστικός οργανισμός «Πλατεία Τέχνης», στο κατάμεστο κλειστό δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης».

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα τραγικά γεγονότα στην Μέση Ανατολή, για να αναδειχθεί η διαχρονική μάχη κατά της καταπίεσης, του φασισμού και της καταπάτησης βασικών δικαιωμάτων. 

Συγκλονιστικές ήταν οι ερμηνείες των τραγουδιών από την Ασπασία Στρατηγού, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και την Ιωάννα Σαμπαϊντά.

Συμμετείχαν οι μουσικοί, Ντίνος Χατζηιορδάνου – ακορντεόν, Σπύρος Πρατίλας – πιάνο, Νικόλας Βλάχος – κιθάρα και Δημήτρης Μανωλόπουλος – μπουζούκι.

Την παράσταση «έκλεψαν» οι δυο πιτσιρικάδες Κωνσταντίνος και  Δημήτρης Ανυφαντάκης, που ξεκίνησαν το τραγούδι «Πότε θα κάνει Ξαστεριά» παίζοντας αντίστοιχα λύρα και μαντολίνο, για να πάρει τη μουσική σκυτάλη το κοινό, μαζί με όλους τους τραγουδιστές που στο μεταξύ είχαν κατέβει στην πλατεία του θεάτρου, ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Στην αφήγηση ήταν ο Ηρακλής Μπέκιος και η Έφη Παχή.

Στην τεχνική κάλυψη και το βίντεο οι, Αντρέας Τσαντάκης και Κώστας Φαραώ Αρκούδης Βαφέας.

Κείμενα: Θύμιος Καλαμούκης

Επιμέλεια: Φίλιππος Πασσαλίδης, Θύμιος Καλαμούκης

Για το ΛΟΓΩ ΦΩΝΗΣ τραγούδησαν οι:

Αναστάσης Αυγέρης, Αντώνης Τσιώνης, Δάφνη Νικητοπούλου, Ελένη Κατσώνη, Ελπίδα Άμπου, Έφη Παχή, Κατερίνα Κόκκορη, Μαργαρίτα Φασουλιώτη, Νάντια Μουτσουρούφη, Στέφανος Μπακλαβάς, Φωτεινή Νικολακοπούλου, Χρήστος Βρεττός και Χρήστος Κόκκινος.

Την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, επαναλαμβάνεται η εκδήλωση, επίσης στις 18:00.

Ασπασία Στρατηγού
Κώστας Τριανταφυλλίδης
Ιωάννα Σαμπαϊντά
Φίλιππος Πασσαλίδης “ΛΟΓΩ ΦΩΝΗΣ – Εργαστήρι Τραγουδιού”
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο