Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυναγερμός για τους μηχανικούς Δημοσίου. Άνω των 51 ετών το 62% &...

Συναγερμός για τους μηχανικούς Δημοσίου. Άνω των 51 ετών το 62% & μόλις το 3% κάτω των 40 ετών

Στη δημοσιότητα έδωσε η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ» δημογραφικά δεδομένα που αφορούν στην ηλικιακή κατανομή των 8.033 μελών της πανελλαδικά, «συμπεριλαμβανομένων και των λίγων εκατοντάδων που έχουν προσληφθεί τον τελευταίο χρόνο με τις προκηρύξεις που παρουσίασε».

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, στόχος είναι να αποδειχθεί τεκμηριωμένα «αυτό που φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Ο κλάδος μας γερνάει ανησυχητικά, χιλιάδες θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη δεκαετία, νέο αίμα δε μπαίνει καθόλου στις Τεχνικές Υπηρεσίες, η τεράστια Τεχνική και θεσμική πείρα που έχει αποκτηθεί από τις παλαιότερες γενιές θα εξαφανιστεί με την αποχώρηση τους, η είσοδος νέων ανθρώπων και φρέσκων αντιλήψεων δεν προχωρά. Όλα τα παραπάνω, ενισχύουν τις διεκδικήσεις μας για την ανάγκη προσλήψεων χιλιάδων νέων Μηχανικών με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και για ουσιαστική μισθολογική αναβάθμιση των Διπλωματούχων Μηχανικών, ώστε να προσέλθουν και να ενισχύσουν τις Τεχνικές Υπηρεσίες και όχι να παραιτούνται όπως συμβαίνει τώρα».

Για τους παραπάνω λόγους η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ διοργανώνει την εβδομάδα κινητοποιήσεων του κλάδου, 13 – 17 Νοεμβρίου, διότι η μισθολογική αναβάθμιση των Μηχανικών είναι αλληλένδετη με τη στελέχωση και τη σωστή λειτουργία Σύγχρονων Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών που να προστατεύουν αποτελεσματικά το Δημόσιο Συμφέρον, το Περιβάλλον, και τις αναγκαίες για την κοινωνία Υποδομές και Έργα.

Παραθέτουμε κάποια από τα σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην ηλικιακή κατανομή των μελών της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ:

  • Μόλις το 3% είναι κάτω των 40 ετών!
  • Μονάχα 10 στους 8.033 είναι κάτω των 30 ετών!
  • Το 62% είναι άνω των 51 ετών!
  • Το 15% είναι άνω των 60 ετών και έχουν ήδη θεμελιώσει ή θεμελιώνουν σε μια διετία συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Η σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2020 (3,5 χρόνια πριν) είναι δραματική:

  • Τότε το 42% ήταν άνω των 51, ενώ τώρα είναι το 62%!
  • Τότε το 9% ήταν κάτω των 40 ετών, ενώ τώρα είναι το 3%».

ΠΗΓΗ: “ergasianet.gr”

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο