Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕιδήσειςΟι 332 Δήμοι της Ελλάδας καλούνται να καταβάλλουν 240 εκατομμύρια € από...

Οι 332 Δήμοι της Ελλάδας καλούνται να καταβάλλουν 240 εκατομμύρια € από ίδιους πόρους, μέσα στο 2024

Δυσοίωνο προβλέπεται το εγγύς μέλλον στη διαχείριση των οικονομικών για τη νέα διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης!

“Τα πάνω κάτω” έρχονται στους προϋπολογισμούς των Δήμων, από την κυβερνητική τροπολογία της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκε και ψηφίστηκε αιφνιδιαστικά στη Βουλή, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, με την οποία καλούνται οι δήμοι της χώρας να πληρώσουν εντός του 2024 το ποσό των 240 εκ. ευρώ ως αναδρομική καταβολή του τέλους ταφής των απορριμμάτων των ετών 2022, 2023 και του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Στην πράξη το ποσό θα καταβληθεί μεν από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά θα «συμψηφιστεί» με αυτόματη παρακράτηση από την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του έτους.

Η τροπολογία αυτή προσθέτει νέα βάρη στην ήδη ασφυκτική οικονομική κατάσταση των δήμων με την οποία στην ουσία εξανεμίζεται η ανακοινωθείσα από την κυβέρνηση αύξηση κατά 200 εκατομμύρια ευρώ για το 2024 στους ΚΑΠ των δήμων.

Σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Λ. Κυρίζογλου, «η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει στην εφαρμογή της ήδη ειλημμένης απόφασής της για δικαστική προσβολή του μέτρου. Πρόκειται για άδικο μέτρο και για την Αυτοδιοίκηση και για τους δημότες. Στην πραγματικότητα το κεντρικό κράτος προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες και την αποτυχία του να λύσει το διαχρονικό και διακυβερνητικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, εξωθεί τους δήμους, οι οποίοι θα βρεθούν με προϋπολογισμούς στο κόκκινο, να εντάξουν το κόστος του τέλους ταφής στους δημότες, χωρίς να ξέρουν αν και πότε θα τους επιστραφούν ανταποδοτικές υπηρεσίες».

ΠΗΓΗ

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο