Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΤο τρένο στην Ελλάδα του 2023, μετά τις θεομηνίες και τα Τέμπη

Το τρένο στην Ελλάδα του 2023, μετά τις θεομηνίες και τα Τέμπη

Με την πομπώδη έκφραση «Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπαίνει και πάλι στις ράγες», ανακοίνωσε πανηγυρικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ότι επανεκκίνησαν και τα επιβατικά δρομολόγια μετά τις εμπορευματικές διαδρομές, στο σιδηροδρομικό διάδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που είχαν διακοπεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και ότι δρομολογούνται διαδικασίες, για την οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του ελληνικού σιδηροδρόμου, αλλά και επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου!!!

Εμείς να σχολιάσουμε ότι μόνο τέσσερα δρομολόγια πραγματοποιούνται πια καθημερινά από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, κάτι που δείχνει ότι ο σιδηρόδρομος, ένα μέσο μαζικής μεταφοράς που σε όλο τον κόσμο καλύπτει καθημερινά  την πλειονότητα των μετακινήσεων επιβατών και των μεταφορών εμπορευμάτων, στην Ελλάδα έχει γυρίσει έναν αιώνα πίσω.

Να μην ξεχάσουμε βέβαια και την υπόθεση δικαστικής διερεύνησης του περσινού δυστυχήματος-εγκλήματος των Τεμπών, που μετά από σχεδόν 10 μήνες ακόμα βρίσκεται περίπου στο μηδέν.

Εξαίρεση αποτέλεσε η πρόσφατη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, που απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος 23 ατόμων, για τα Τέμπη, όχι φυσικά για τις ψυχές που χάθηκαν, αλλά επειδή «η πλημμελής εκτέλεση των συμβάσεων ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο και την ΕΕ με ποσό που ξεπερνά τα 15 εκατ. Ευρώ»!!!

Κατηγορούνται 14 δημόσιοι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ, 4 δημόσιοι υπάλληλοι της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ και 5 νόμιμοι εκπρόσωποι και υπάλληλοι της Αναδόχου Κοινοπραξίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, χορηγήθηκαν συνολικά επτά παράνομες παρατάσεις της αρχικής Σύμβασης, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ και 9 χρόνια μετά την υπογραφή της Σύμβασης 717, το έργο δεν ολοκληρώθηκε.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με βάση το νόμο και το Σύνταγμα είχε διαβιβάσει στην Ελληνική Βουλή από το περασμένο καλοκαίρι τη δικογραφία αναφορικά με πολιτικά πρόσωπα και η δικαστική έρευνα ανατέθηκε στην Ευρωπαία ανακρίτρια στην Ελλάδα κα Χριστίνα Σαλάππα.

Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε ακούσει κάτι σχετικό, αλλά γνωρίζουμε ότι η δικαιοσύνη κινείται με ρυθμούς χελώνας, ειδικά σε τέτοια θέματα!

Θάνος Κατσώνης, 16 Δεκεμβρίου 2023

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο