Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΤο "κενό εξουσίας" μεταξύ εκλογών και ανάληψης καθηκόντων μιας νέας δημοτικής αρχής

Το “κενό εξουσίας” μεταξύ εκλογών και ανάληψης καθηκόντων μιας νέας δημοτικής αρχής

Πολλά γράφονται για το τι συμβαίνει στο μεσοδιάστημα, από τις εκλογές ως την επίσημη ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.
Συμφωνώ προφανώς με τον φίλο, που έγραφε προ καιρού ότι «η θητεία τής Δημοτικής Αρχής πρέπει να έχει αφετηρία και τέρμα τις εκλογές όταν αυτή αναδείχθηκε, ανανεώθηκε ή παύθηκε».
Προσωπικά έζησα και ακόμα θυμάμαι, ως «κερδισμένος» τότε, τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που διαδραματίστηκαν στο Δήμο, το τρίμηνο του τότε «κενού εξουσίας» από 2 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου 2019 και έζησα και ως «χαμένος» τώρα, το τι συμβαίνει από τις 15 Οκτωβρίου έως σήμερα.
Τι συνέβη το 2019;
Ο τότε Δήμαρχος, εξομολογούμενος στον κύκλο του ότι «δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτή την ήττα», απείχε από το Δημαρχείο, ακόμη και από την απαραίτητη γραφειοκρατία – αφού ακόμα και τα εξερχόμενα έγγραφα έφεραν την υπογραφή του αναπληρωτή του – αλλά και γενικά από τον δημόσιο βίο.
Ως κορύφωση του τότε «δράματος», δεν προσήλθε καν να ορκιστεί ως απλός πια δημοτικός σύμβουλος, κάτι που τραυμάτισε την εικόνα του σε στενούς του συνεργάτες και αργότερα προκάλεσε φυγόκεντρες κινήσεις.
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το σήμερα!
Η αντίστοιχη πολιτική συμπεριφορά του απερχόμενου Δημάρχου Γ. Χατζηδάκη, ήταν και θεσμική και υπεύθυνη, παρά τα όσα «ακούει» από δηλητηριώδεις πέννες του διαδικτύου.
• Ορκίστηκε ως δημοτικός σύμβουλος και θα συνεχίσει να συμμετέχει στα τοπικά κοινά, από τη θέση της αντιπολίτευσης.
• Συνέχισε να είναι καθημερινά στο Δημαρχείο ρυθμίζοντας τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα
• Συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, διεκπεραιώνοντας γενικά τις θεσμικές του υποχρεώσεις
• Ακόμα και την – σίγουρα επώδυνη για τον ίδιο – επικοινωνία και συνεργασία με τον νικητή κ. Ψυρρόπουλο, δεν απέφυγε με κανένα τρόπο.

Ελπίζω να μην ισχυριστεί κάποιος ότι η στεναχώρια ή το σοκ της ήττας «τότε», ήταν μεγαλύτερα από το «τώρα»!!!

Αλήθεια είναι πάντως, ότι πρέπει η νέα δημοτική θητεία να αρχίζει αμέσως μετά τις εκλογές, για να αποφεύγονται περίεργες καταστάσεις – θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες – αφού λογικά επηρεάζονται οι απερχόμενοι ηττημένοι αιρετοί και ότι αλλάζει η «ισορροπία συνεργασίας» με τους υπηρεσιακούς, με αποτέλεσμα, χωρίς τις γνωστές πιέσεις, όλα να κυλούν διαφορετικά και πιο αργά…

Θάνος Κατσώνης
30 Δεκεμβρίου 2023

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο