Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΔημοτικές ΠαρατάξειςΕνωμένοι για την Ηλιούπολη: "Άστοχη και αυτοδιοικητικά απαράδεκτη η ανακοίνωση του κ....

Ενωμένοι για την Ηλιούπολη: “Άστοχη και αυτοδιοικητικά απαράδεκτη η ανακοίνωση του κ. Ψυρρόπουλου για το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ».

Με ψύχραιμο τρόπο απάντησε η παράταξη “Ενωμένοι για την Ηλιούπολη” και με αναλυτική ανακοίνωση παραθέτει τις δικές της θέσεις για το πραγματικό πρόβλημα που απασχολεί την πόλη και κρίνει το Σχέδιο του κ. Ψυρρόπουλου. Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης:

Άστοχη και αυτοδιοικητικά απαράδεκτη η ανακοίνωση του κ. Ψυρρόπουλου για το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ».
Το πρόβλημα της καθαριότητας είναι σύνθετο και απασχολεί το σύνολο της αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη τη χώρα και σε όλες τις βαθμίδες της. Ειδικά στην πόλη μας, όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να επιλύσουν το θέμα, που άλλοτε ήταν επιτυχημένες και άλλοτε όχι.
Σε κάποιες συγκεκριμένες περιόδους του έτους, είναι γεγονός αδιαμφησβήτητο πως υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση με απορρίμματα, ογκώδη και κλαδιά σε διάφορα σημεία της πόλης μας.
Επειδή η καθαριότητα δεν είναι παιχνίδι επικοινωνιακό, αυτό που αναμέναμε από τη διοίκηση του κ. Ψυρρόπουλου, ήταν:

  • Να προσπαθήσει να οργανώσει καλύτερα και να ενισχύσει προσωρινά τα προγράμματα της αποκομιδής των πάσης φύσεως απορριμμάτων.
  • Να εξασφαλίσει κάθε πρόσθετο μέσο ώστε να υποβοηθηθεί το έργο της αποκομιδής.
  • Να ζητήσει από τους δημότες μας, αντί να μαζέψουν οι ίδιοι εθελοντικά τα απορρίμματα, να βοηθήσουν συνεργαζόμενοι με τον Δήμο, περιορίζοντας για ένα μικρό διάστημα π.χ. τα κλαδέματα και την πλήρη προσαρμογή τους στο ημερήσιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα της απομάκρυνσης ογκωδών απορριμμάτων.
    Το εθελοντικό κίνημα είναι πλεονέκτημα σε έναν Δήμο αλλά για συγκεκριμένες μόνο μορφές εθελοντισμού και δράσεις (π.χ. δεντροφυτεύσεις, πεζές περιπολίες για την προστασία του Υμηττού, φιλοζωική κλπ).

    Η διοίκηση μας, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού και εντοπίζοντας πως ένα μεγάλο πρόβλημα ήταν η παλαιότητα των απορριμματοφόρων οχημάτων και των μηχανημάτων έργου, φρόντισε εγκαίρως για την ανανέωση του στόλου με χρηματοδότηση ύψους 1.350.360,00 €, που εξασφαλίσαμε πριν ένα χρόνο από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
    Πολλά από τα νέα οχήματα έχουν ήδη παραλειφθεί , με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο Δήμος μας θα διαθέτει 9 νέα ειδικά οχήματα και συγκεκριμένα:
  • Έξι νέα απορριμματοφόρα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3 x 2 οχήματα, 10m3 x 1 όχημα και 6m3 x 3 οχήματα, αντίστοιχα.
  • Ένα Πλυντήριο κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας νερού 4.000 λίτρων.
  • Έναν ελκυστήρα (τράκτορα) τύπου 6X4.
  • Ένα ημιρυμουλκούμενο, απορριμματοκιβώτιο με αυτόνομο σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων άνω φόρτωσης χωρητικότητας 56 m3.
    Τα παραπάνω οχήματα θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, προκειμένου να ενισχυθούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο