Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΗλεκτρικά ποδήλατα στην Ηλιούπολη: Ποιός "πιστώνεται" το έργο;

Ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ηλιούπολη: Ποιός “πιστώνεται” το έργο;

Μια ανάρτηση του o νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κάρολος Ιταλός, ανήγγειλε ότι, “ξεκινήσαμε τις εργασίες για τα πρώτα ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη μας. Μπαίνουν οι βάσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμα σε όλους. Ένα πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις μετακινήσεις μας εντός του δήμου”.

Διαβάστε ΕΔΩ την σχετική ανάρτηση και τα σχόλια των συμπολιτών μας.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του προκατόχου του κ. Κ. Σεφτελή όπου με ευγενικό τρόπο υπενθυμίζει ότι πρόκειται όχι για νέο έργο της νέας διοίκησης αλλά συνεχιζόμενο τονίζοντας ότι:
Από τα μέσα του Δεκέμβρη είχε ξεκινήσει η προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρικών κοινόχρηστων ποδηλάτων και του απαραίτητου λογισμικού διαχείρισης του στόλου και στις 22/12/2023 τοποθετήθηκε ο πρώτος από τους επτά σταθμούς φόρτισης στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Το έργο είχαμε προγραμματίσει να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Ευελπιστούμε πως σύντομα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και στα υπόλοιπα σημεία της πόλης μας.
Το κονδύλι για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων ανήλθε σε 371.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας», με δικαιούχο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ)”.

Διαβάστε ΕΔΩ την σχετική ανάρτηση του κ. Σεφτελή.

Το δικό μας σχόλιο είναι ότι η διοίκηση ενός οργανισμού πρέπει να έχει συνέχεια, ό,τι είναι καλό πρέπει να γίνεται όπως πρέπει και φυσικά να αποδίδονται “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του θεού τω Θεώ”! Η Ηλιούπολη έχει σοβαρά θέματα προς επίλυση και η διεκδίκηση της “πατρότητας” ενός έργου, φαντάζει λίγο αστεία.

Παρόμοιοι χειρισμοί και αντιπαραθέσεις, έστω και κόσμιες, παραπέμπουν στη παλιό, “Τίνος είναι ρε γυναίκα τα παιδιά” και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα “ηλεκτρικά ποδήλατα”!

Με παλαιότερο κείμενό μας που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ είχαμε ενημερώσει για το γεγονός με την επισήμανση ότι:

“Σωστή κατά τη γνώμη μας η ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά θα χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους της πόλης σε συνθήκες δύσκολης κυκλοφορίας που ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εορτών έχει γίνει αφόρητη. Μένει να αποδειχθεί, αν η νέα διοίκηση θα στοχεύσει στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και αν θα καταφέρει να τους κατασκευάσει, κατά τη διάρκεια της θητείας της, δίνοντας νόημα και ώθηση στη χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινή κίνηση του πολίτη, στη δουλειά, στα ψώνια και στην έξοδο”.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο