Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΚΟΥΣΑ-ΕΙΔΑΣτον όμιλο Μαρινάκη ο τίτλος της "Ελευθεροτυπίας" με 8,1 εκατομμύρια ευρώ

Στον όμιλο Μαρινάκη ο τίτλος της “Ελευθεροτυπίας” με 8,1 εκατομμύρια ευρώ

Η “Alter Ego Media” του Βαγγέλη Μαρινάκη, αγόρασε τον τίτλο της «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και την ιστοσελίδα enet.gr έναντι 8,1 εκατ. ευρώ όταν η τιμή εκκίνησης ήταν 378.000 ευρώ.
Τρεις εταιρίες ενδιαφέρθηκαν για την αγορά της ιστορικής εφημερίδας.
Η εταιρεία του Β. Μαρινάκη, μία εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη και μία συμφερόντων Κόκκαλη.
Η πλευρά Κόκκαλη φέρεται να σταμάτησε να χτυπάει την τιμή λίγο πάνω από τα 7 εκατ. και η πλευρά Μελισσανίδη λίγο κάτω από τα 8 εκατ.
Μετά τον πλειστηριασμό οι πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας θα λάβουν μέρος της χαμένης αποζημίωσή τους.
Με κείμενό μας που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ είχαμε ενημερώσει για τον επικείμενο πλειστηριασμό των τίτλων της ιστορικής εφημερίδας.
Σε προαναγγελία επανέκδοσης της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» προχώρησε εμμέσως πλην σαφώς η ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Χρειαζόμαστε ξανά την “Ελευθεροτυπία”» αναφέρει ο διευθυντής των ψηφιακών μέσων της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, με κεντρικό άρθρο στο in.gr όπου μεταξύ άλλων τονίζει ότι «σήμερα σε ένα νέο τοπίο παγκόσμιας πόλωσης, κρίσης του ευρωπαϊκού ονείρου, πολλαπλής υπονόμευσης της δημοκρατίας, εμφάνισης νέων μορφών αυθαιρεσίας και αλαζονείας της εξουσίας και καταρράκωσης του κράτους δικαίου, χρειαζόμαστε ξανά και πραγματική ελευθεροτυπία και ποιοτική δημοκρατία. Χρειαζόμαστε ξανά την “Ελευθεροτυπία”».
«Υπήρξε μια εποχή που εάν ένας πολίτης καθόταν και διάβαζε μια εφημερίδα σαν την “Ελευθεροτυπία” μπορούσε να έχει μια σφαιρική ενημέρωση, να κατανοήσει τα θέματα, να συμμετέχει στη μάχη των ιδεών, να αποκτήσει επίγνωση των επίδικων σε κάθε συγκυρία, κοντολογίς να έχει μια κανονική πολιτικοποίηση»

Τέλος, χαρακτηρίζοντας «πολύ σημαντικό» η «Ελευθεροτυπία» να «συνεχίσει να γράφει ιστορία και να χαράσσει το μέλλον, υπερασπιζόμενη την ελευθεροτυπία και την πρόοδο», ο διευθυντής των ψηφιακών μέσων της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ επισημαίνει ότι «η δημοκρατία στη χώρα μας απαιτεί να υπάρξει ξανά προοδευτικός και δημοκρατικός χώρος που να μπορεί να εκπροσωπήσει τη ανάγκη της κοινωνίας για αλλαγή, δημοκρατία και δικαιοσύνη».

ΠΗΓΗ 1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο