Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΗ Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού απαντά για την Δημοτική Ιματιοθήκη

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού απαντά για την Δημοτική Ιματιοθήκη

Δημοσιεύσαμε προχθές ΕΔΩ την ανακοίνωση της παράταξης “Ενωμένοι για την Ηλιούπολη” για “την κατάργηση της δημοτικής ιματιοθήκης” και δικό μας σχετικό σχολιασμό για “άκομψο μέτρο αποδόμησης της κοινωνικής πολιτικής της προηγούμενης δημοτικής αρχής από τη νέα”. Δημοσιεύουμε σήμερα ολόκληρη την ανακοίνωση της αρμόδιας Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κυρίας Βασιλικής Χανδρινού, ώστε οι αναγνώστες μας, να έχουν αμφίπλευρη ενημέρωση και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Το ilioupolipress είναι ένα τοπικό βήμα έκφρασης και διαλόγου, ανοιχτό σε όλους!

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Προς απάντηση ανακριβών δημοσιευμάτων στα social :
Τελικα τι είναι πιο Λυπηρό;
Μια εικόνα χίλιες λέξεις…

Έτσι μας παραδόθηκε η δημοτική ιματιοθήκη με πεταμένα τα ρούχα (χωρίς τις ράγες που υπήρχαν ) από την προηγούμενη δημοτική αρχή που υποστηρίζει τις ανάγκες των ευάλωτων πολιτών …

Και ερωτώ τη προηγούμενη δημοτική αρχή:
<<Αυτά τα ρούχα στην κατάσταση που παραδόθηκαν σε εμάς αντικατοπτρίζουν την αλληλεγγύη ,και την συμπαράσταση προς τον ευάλωτο πληθυσμό που σας διακατέχει ; >>
Η ανάγκη για προστασία της δημόσιας υγείας και η αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς ασθενειών υπερισχύει της λειτουργίας μιας <<δομής>>, που εκ του αποτελεσματος της φαίνεται πως δεν ήταν και τόσο λειτουργική …
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι κάποια ρούχα μετά από αυστηρή επιλογή δηλαδη που κρίθηκαν υγειονομικώς κατάλληλα τακτοποιήθηκαν , ταξινομήθηκαν και δόθηκαν στο σύλλογο “Λάνασσα” κατά του παιδικού Καρκίνου, στην Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α “Ορίζοντες” που τα παρέδωσε στην Ανθρωπιστική Οργάνωση “Πράξις” και στην Αστική μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Humanity Greece”,που τα έχουν πραγματικά ανάγκη .
Τα υπόλοιπα που κρίθηκαν ακατάλληλα δόθηκαν στην εταιρία ανακύκλωσης ρούχων όπου έχει σύμβαση ο Δήμος μας .
Οποίος συμπολίτης μας επιθυμεί και έχει ανάγκη για ρούχα μπορεί να επικοινωνήσει με το γραφείο εθελοντών στο τηλέφωνο 2100086710 και σε συνεργασία με το κοινωνικό παντοπωλείο θα συνεχίσουμε τη δράση ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας κατά περίπτωση .
Η διευκρίνιση αυτή γίνεται προς αποφυγήν παρεξηγήσεων άλλωστε ποτέ δεν ανακοινώσαμε τη λήξη αυτης …
Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι οι τρεις υπαίθριες βιβλιοθήκες του Δήμου μας συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και ποτέ δε σταμάτησαν!
Είμαστε κοντά σας και θα συνεχίσουμε να είμαστε…παλεύοντας καθημερινά για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας.
Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι η κατάσταση που παραλάβαμε απεικονίζεται ενδεικτικά στις παρακάτω φωτογραφίες .
Η νέα δημοτική αρχή δεσμεύεται ότι θα λειτουργεί μέσα στα πλαίσια απόλυτου εξορθολογισμού των συνθηκών προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η κοινωνική στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας όσο και η δημόσια υγεία.
Βασιλική Σοφία Χανδρινου
Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού & Ανάπτυξης Δράσεων και Προγραμμάτων που απευθύνονται και αφορούν στη Νεολαία

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο