Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΣφοδρή επίθεση του κ. Ψυρρόπουλου στην προηγούμενη διοίκηση για τα οικονομικά του...

Σφοδρή επίθεση του κ. Ψυρρόπουλου στην προηγούμενη διοίκηση για τα οικονομικά του Δήμου Ηλιούπολης

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο του Δημάρχου κ. Σ. Ψυρρόπουλου, με το οποίο επιτίθεται σφοδρά στην προηγούμενη διοίκηση κατηγορώντας την ότι “στοίχισε 8.000.000 ευρώ“, παραθέτοντας σειρά αριθμητικών δεδομένων και καταλήγοντας στο ερώτημα “ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα” του κ. Χατζηδάκη.
Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της παράταξης “Ενωμένοι για την Ηλιούπολη”, που με μια επίσης σκληρή ανακοίνωση, που τιτλοφορείται “όλη η αλήθεια απέναντι στα ψέματα του Ψυρρόπουλου”, με την οποία καταγγέλλει τον Δήμαρχο, “για υποκρισία και συκοφαντίες με ψευδείς ισχυρισμούς, για ανύπαρκτα στοιχεία και ότι ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος, για την απόλυση των 140 συμβασιούχων στην καθαριότητα, την εκχώρηση των εργασιών σε ιδιώτες και την αύξηση των δημοτικών τελών”.

Είναι βέβαιο ότι η αντιπαράθεση αυτή θα συνεχιστεί στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, που αποκτά έτσι ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Ψυρρόπουλου:

Να σας ενημερώσω ως δήμαρχος της πόλης για τα οικονομικά του Δήμου που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση. 8 εκατομμύρια ευρώ στοίχισε η διοίκηση Χατζηδάκη στο Δήμο Ηλιούπολης.
Ο κ. Χατζηδάκης παρέλαβε το 2019 το Δήμο Ηλιούπολης με ταμειακά διαθέσιμα 5.000.000 ευρώ και μας παρέδωσε 31 Δεκεμβρίου του 2003 ένα ταμείο με ταμειακά διαθέσιμα 1.082.458 ευρώ.
Άρα τέσσερα εκατομμύρια περίπου λιγότερα.
Ο κ. Χατζιδάκις παρέδωσε το Δεκέμβριο του 2023 υποχρεώσεις σε προμηθευτές και έξοδα 1.258.607.
Το ταμείο που παραλάβαμε δεν είναι απλά μηδενικό, αλλά είναι μείον, με ένα δήμο με περίπου 200.000 ευρώ μείον.
Όταν ο Δήμος Ηλιούπολης έχει ένα ταμείο μείον, πώς θα αποπληρώσει το υπέρογκο μισθολογικό κόστος που είναι περίπου λίγο πάνω από 1.200.000 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή περίπου 15 εκατομμύρια ετησίως; Χαρακτηριστικά να σας αναφέρω, ότι τα ανεξόφλητα της ΕΥΔΑΠ άγγιζαν τον Ιανουάριο του 2024 πάνω από 300.000 ευρώ. Η ίδια κατάσταση αφορά και το φυσικό αέριο αλλά και όλους τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας .
Ο Δήμος έχει η καταβολή αυξημένης δόσης παλαιότερων δανείων ποσού 196.000 ευρώ για το έτος 2024 που έχει λάβει από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ,καθώς και την αποπληρωμή της προκαταβολής 558 .000 ευρώ από τους ΚΑΠ, που έλαβε ο δήμος το 2023.
Το χρέος των σχολικών επιτροπών που θα ενταχθούν τον Ιούνιο στο δήμο αγγίζει τα 600.000 ευρώ, 460.000 ευρώ στην Πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή και 124.000 ευρώ στη Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή . Τα χρέη των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ΚΑΦΑΔΗΛ είναι 70.323 ευρώ έλλειμμα από τον ΠΑΟΔΗΛ και 202.207 ευρώ έλλειμμα από το ΚΑΦΑΔΗΛ. Τ τα ανείσπρακτα του δήμου ξεπερνούν τα 4.500.000 ευρώ χωρίς ίχνος σωστής διαχείρισης και σεβασμού στα οικονομικά του.
Βρίσκομαι εδώ για να εφαρμόσουμε ως νέα δημοτική αρχή το σχέδιό μας και με επιμονή θα το κάνουμε.
Θα βρεθώ μαζί με τους συνεργάτες μου παντού, για να στηριχθεί ο Δήμος Ηλιούπολης και να επανακτήσει την εύρυθμη λειτουργία του με την απόλυτη εξοικονόμηση.
Ήδη προχωράμε το μεγάλο έργο του οδοφωτισμού της πόλης, με το οποίο θα εξοικονομούμε μεγάλα χρηματικά ποσά ετησίως, από το ενεργειακό κόστος.
Ήδη έχουμε δρομολογήσει και έχουμε συνάψει σύμβαση για την αποκομιδή ογκωδών, όπου θα συνεισφέρει στη μείωση της εισφοράς του δήμου στον ΕΔΣΝΑ που αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ ετησίως.
Ο Δήμος ασφυκτιά χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο προϋπολογισμός να μη συνεχίσει να είναι ισοσκελισμένος τις επόμενες 15 μέρες.
Τα νούμερα δεν διασφαλίζουν ούτε τη μία μισθοδοσία, οι πιστώσεις δε του τεχνικού προγράμματος επαρκούν μόνο για την κάλυψη των συνεχιζόμενων έργων και καθίσταται πλέον ορατό το ενδεχόμενο αδυναμίας κάλυψης των ανελαστικών δαπανών του δήμου μας.
Ενόψει του σοβαρού ενδεχομένου μη ισοσκέλιση του προϋπολογισμού δίνουμε αγώνα καθημερινά προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε αδυναμία πληρωμών και αναπόφευκτα στην προσφυγή του λογαριασμού οικονομικής ενίσχυσης ΟΤΑ με αποτέλεσμα ο δήμος μας να τεθεί σε επιτροπεία.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τα μηνύματα υποστήριξης που λαμβάνω καθημερινά από εσάς και την κατανόηση του μεγάλου προβλήματος των οικονομικών του δήμου.
Θα δώσω όλο μου το είναι για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στη δυσβάσταχτη αυτή οικονομική κατάσταση με έργα ζωής.
Αύξηση των χρηματοδοτούμενων έργων από τα εθνικά και διεθνή εργαλεία, αξιοποίηση στο έπακρο των ευρωπαϊκών κονδυλίων και ταχύτατη υλοποίηση μελετών για αξιοποίηση έργων από το πράσινο ταμείο.
Μαζί Θα είμαστε στα δύσκολα και η πορεία του χρόνου θα μας δικαιώσει .
Σας ευχαριστώ

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο