Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΕνορίες"Αναστάσιμες παραστάσεις του Βερενίκης Χρυσοστόμου στην αγία Μαρίνα" | Πασχάλιες...

“Αναστάσιμες παραστάσεις του Βερενίκης Χρυσοστόμου στην αγία Μαρίνα” | Πασχάλιες καταγραφές 2024 .2

Η αγία Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024, εορτάστηκε στο ναό μας με ιερουργό τον επίσκοπο Βερενίκης Χρυσόστομο, ιεράρχη του πατριαρχείου Αλεξανδρείας παρεπιδημούντα εν Αθήναις, εφημέριο το πάλαι στο ναό μας, από το 1995 έως το 2000.
Ο επίσκοπος, τέλεσε την ακολουθία της Αναστάσεως, που για πρώτη φορά δεν έγινε από της ειδικής εξέδρας που ήδη ήταν προετοιμασμένη στο προαύλιο του ναού, αλλά στα προπύλαια του.
Εν συνεχεία, ιερούργησε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από τους εκ των εφημερίων του ναού αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Μεάντζια και τον πρεσβύτερο Γεώργιο Βάρσο, συμπροσευχομένου του πρεσβυτέρου Βασιλείου Ταξιαρχιώτη.
Στο τέλος, ευλόγησε τα κόκκινα αυγά, το τυρί και το κρέας, τα οποία είχαν προετοιμαστεί από τους εθελοντές της εκκλησιαστικής κοινότητας, τα οποία και καταλήλως ευπρεπισμένα διανεμήθηκαν στους εκκλησιασθέντες.
Αυθημερόν οι λοιποί εφημέριοι, πατέρες Σεραφείμ, Ιωάννης και Λάμπρος, εξυπηρέτησαν λειτουργικές ανάγκες στις Μητροπόλεις Γερμανίας και Σύρου.
Από 25αετίας, εκ των πατέρων του ναού την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και σε άλλες εορτές, από της ενορίας μας, εκπορεύονται με την ευλογία του εκάστοτε ποιμενάρχου μας, εις τα πέρατα της Ελλάδος και της οικουμένης εις λειτουργική κάλυψη μονίμων ή εκτάκτων ιερατικών κενών.
Στο ναό της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως ο επίσκοπος Βερενίκης Χρυσόστομος επανήλθε και ιερούργησε την Κυριακή του Παραλύτου, 26 Μαΐου, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του ναού αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη, συμπροσευχομένου του πολιού αρχιμανδρίτου Διονυσίου Χαμαράκη.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Κωνσταντίας Καψάλη, η οποία για πολλά χρόνια υπήρξε στέλεχος του Καλερίου Ορφανοτροφείου Ηλιουπόλεως.
Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο αρχιμανδριτης Διονύσιος, ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του ιδρύματος, αναφερθείς στην μακαριστή και τα χαρίσματα της..

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο