Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΡΘΡΑΡαλλία Χρηστίδου: Απειλούν με επιβολή προστίμου επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται να συνδέσουν...

Ραλλία Χρηστίδου: Απειλούν με επιβολή προστίμου επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται να συνδέσουν τις ταμειακές τους μηχανές με POS

Ρ.Χρηστίδου: «Απειλές για επιβολή προστίμου από την ΑΑΔΕ σε επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται να συνδέσουν τις ταμειακές τους μηχανές με POS»
Η Ραλλία Χρηστίδου, Αν. Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ζήτημα του ομαδοποιημένου μηνύματος που απέστειλε η ΑΑΔΕ σε μη υπόχρεους διασύνδεσης των ταμειακών τους μηχανών με POS απειλώντας με επιβολή προστίμου, αλλά και τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά την εφαρμογή της διαδικασίας, την οποία συνυπογράφουν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
– Σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω τουρισμού για την εθνική οικονομία συνεχίζονται οι αστοχίες προς τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS. Η έλλειψη ενημέρωσης και η αδυναμία εξυπηρέτησης από τις εταιρείες Διαχείρισης Μέσων Πληρωμών καθιστούν αδύνατη την έγκαιρη ενσωμάτωση της Διασύνδεσης ERP με POS
– Στις προφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις για την υλοποίηση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών, η ΑΑΔΕ απέστειλε ομαδοποιημένο μήνυμα απειλώντας με επιβολή προστίμου σε επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τη διασύνδεση, προκαλώντας σύγχυση και αγωνία στον επιχειρηματικό κόσμο.
– Ενώ απαιτεί από τους επιχειρηματίες την έγκαιρη ενσωμάτωση της Διασύνδεσης ERP με POS, υπάρχει έλλειψη διευκρινιστικών αποφάσεων για υποπεριπτώσεις και συγκεκριμένους ΚΑΔ που δεν υποχρεούνται να συνδέσουν τις ταμειακές τους μηχανές.
– Η κυβέρνηση επιμένει να δοκιμάζει τις αντοχές των επιχειρηματιών και ειδικότερα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με αστοχίες και παραλείψεις.

Ερωτάται ο Υπουργός πως θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλούνται από τις αποφάσεις της ΑΑΔΕ και αν προτίθεται να δώσει επιπλέον παράταση πέρα τις 30/6/2024 για τη διασύνδεση και την εξαργύρωση των vouchers Ψηφιακών Συναλλαγών για την αντικατάσταση των ΕΑΦΔΣΣ;

Διαβάστε ολόκληρη την κατατεθείσα ερώτηση.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο