Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΔημοτική περιουσία: ανενεργό πεδίο επαναστατικής γυμναστικής! - του Γιώργου Μπαλτά

Δημοτική περιουσία: ανενεργό πεδίο επαναστατικής γυμναστικής! – του Γιώργου Μπαλτά

Διάβασα πρόσφατα πως ο κ. Δήμαρχος άσκησε «ισχυρή παρέμβαση» και απέτρεψε προγραμματισμένο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακινήτου του Δημοσίου…
Ήτανε Μάρτης του 2016 όταν διοργανώθηκε από την τότε «συμπαγή» Δημοτική Αρχή του κ. Βαλασόπουλου μια επινίκια «αγχωμένη συγκέντρωση» των αγώνων για τη Δημοτική περιουσία!
(ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε σχετικό παλαιό άρθρο μου, στο τοπικό site “Ηλιούπολη για όλους”)
Περάσανε οχτώ χρόνια από τότε και το θέμα φαίνεται να έχει λήξει για την Ηλιούπολη με ένα αίσθημα πλήρους ικανοποίησης για το αποτέλεσμα της μη δικαίωσης των διεκδικήσεων των καταπατητών επί των οικοπέδων, τα οποία άλλωστε, από το 1984 είχαν περιέλθει στο Δημόσιο, με απόφαση του τότε υφυπουργού οικονομικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ. Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου.
Στα οκτώ αυτά χρόνια η πόλη αρκείται σε κάποιες βαρύγδουπες δηλώσεις περί προστασίας και αξιοποίησης των εκατοντάδων οικοπέδων που βρίσκονται διάσπαρτα τη πόλη.
Κορυφαία στιγμή για τα οικόπεδα αυτά ήταν η μεταβίβασή τους στο ταμείο ρευστοποίησης της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να εξοφληθεί το δημόσιο χρέος της χώρας, αφορμή επιβολής των μνημονίων και κυρίως το σύρσιμο της χώρας σε συμμαχίες και πολιτικές για όσα βλέπουμε να γίνονται στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή!
Το Υπερταμείο ρευστοποίησης της Δημόσιας περιουσίας προχωράει σιγά-σιγά στο έργο του, περίπτωση του οποίου είναι και ο σχετικός πλειστηριασμός.
Έχουν προηγηθεί και άλλες πράξεις «αδιαμαρτύρητης» άσκησης του «ιδιοκτησιακού δικαιώματος» του υπερταμείου με λιγότερη ενέργεια δημοσιότητας!
Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο θα βρίσκονται «ενδιαφερόμενοι» αγοραστές!
Ο Δήμος Ηλιούπολης υποχρεούται να προχωρήσει γρήγορα σε ένα σχέδιο συνολικής αξιοποίησης των οικοπέδων, οικόπεδο-οικόπεδο, διεκδικώντας την ιδιοκτησία τους για λογαριασμό της πόλης και των κατοίκων της!
Υπάρχουν ακόμα «εν ζωή» παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην διεκδίκηση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των Δήμων, κυρίως όμως υπάρχει ιδιαίτερο «πολιτικό φορτίο» που συνηγορεί, που επιβάλει, να προχωρήσει ο Δήμος και σε «αστική» μορφή διεκδίκησης, παράλληλα με την «επαναστατική» τέτοια!
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την Ηλιούπολη και πρέπει να αναζητηθεί νομική υποστήριξη πέραν των νομικών δυνατοτήτων του Δήμου!
Για οκτώ χρόνια τώρα ο Δήμος δεν έχει κατορθώσει να διαμορφώσει μια σαφή και ορθολογικά «δομημένη» πρόταση για τα εκατοντάδες οικόπεδα!
Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, είτε υπό τον κ. Βαλασόπουλο, είτε υπό τον κ. Χατζηδάκη και κατά πως φαίνεται και τον νυν Δήμαρχο κ. Ψυρρόπουλο, που τώρα είναι στα πράγματα, δείχνει να αρκείται σε βαρύγδουπες κραυγές «προσωπικής» επαναστατικότητας με τον λαϊκό παράγοντα σε κατάσταση άγνοιας και «πολιτικής αδράνειας»!
Κύριοι και κυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και θεσμικοί παράγοντες της πόλης που δραστηριοποιείστε σε διάφορες συλλογικότητες της πόλης, οφείλετε να συντρέξετε το συντομότερο δυνατόν στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης πολιτικής για τα οικόπεδα του Δήμου!
Το θέμα των οικοπέδων δεν είναι πεδίο άσκησης ιδεολογικής επαναστατικής γυμναστικής και μάλιστα «ευκαιριακής»!
Η τύχη των οικοπέδων θα κριθεί από αυτούς που έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και όχι από αυτούς που ξυπνάνε «βαριεστημένοι», εάν και εφ’ όσον το πάρουν χαμπάρι!

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 8 Ιουλίου 2024

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο