Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΠαρουσία του κ. Πρωθυπουργού, αλλά απόντος του κ. Κωνσταντάτου η εκδήλωση υπογραφής...

Παρουσία του κ. Πρωθυπουργού, αλλά απόντος του κ. Κωνσταντάτου η εκδήλωση υπογραφής σύμβασης στον Άλιμο, για τον πεζόδρομο στην “Αθηναϊκή Ριβιέρα”

Ξεκινά η δημιουργία ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Στον Άλιμο θα υπογραφεί η σύμβαση.

Μέχρι το φθινόπωρο του 2025, η Αττική θα διαθέτει έναν πλήρως ανανεωμένο παραλιακό πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, καλύπτοντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα από το Μοσχάτο έως τη Βουλιαγμένη.
Αυτή η σημαντική αστική ανάπλαση μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, φέρνοντας νέες προοπτικές στη βιώσιμη αστική κινητικότητα της περιοχής.
Στις 15 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, θα υπογράψει τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Άλιμο, πιθανότατα με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η παρουσία του πρωθυπουργού τονίζει τη σημασία και τη σπουδαιότητα του έργου για την περιοχή.
Η σύμβαση προβλέπει την ανάπλαση 11,9 χιλιομέτρων από τα συνολικά 18 χιλιόμετρα της διαδρομής από την «Εσπλανάδα» μέχρι το Δημαρχείο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Το υπόλοιπο τμήμα θα ολοκληρωθεί μέσω άλλων αστικών αναπλάσεων ή ιδιωτικών και δημοτικών έργων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 19,13 εκατομμύρια ευρώ και είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΕΣΣΑ) με τον τίτλο “SUB3. Αθηναϊκή Ριβιέρα”.
Η νέα διαδρομή θα καλύπτει τις ακόλουθες περιοχές:
365 μέτρα στον Δήμο Καλλιθέας
3.752 μέτρα στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
1.563 μέτρα στον Δήμο Αλίμου
2.817 μέτρα στον Δήμο Ελληνικού (σε δύο τμήματα των 1.048 και 1.769 μέτρων)
821 μέτρα στον Δήμο Γλυφάδας (με το υπόλοιπο κομμάτι να έχει ήδη ολοκληρωθεί)
2.646 μέτρα στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης αναμένεται να παραβρεθούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, όπως ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, καθώς και οι δήμαρχοι των εμπλεκόμενων δήμων.
Η νέα ζώνη θα δημιουργήσει έναν ποιοτικό και αισθητικό άξονα που θα συνδέει και θα ενοποιεί την παράκτια περιοχή των εμπλεκόμενων δήμων, ενισχύοντας την ελκυστικότητα και τη λειτουργικότητα του παραλιακού μετώπου.

ΠΗΓΗ

Η είδηση για την επίσημη εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης στον Άλιμο, παρουσία κυβερνητικών στελεχών, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης, που εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις του για το έργο αυτό, τονίζει ότι επιφυλάσσεται να προσφύγει νομικά και προαναγγέλλει την απουσία του.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ανακοίνωση Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για την μη παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για το ενιαίο παραλιακό μέτωπο

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εκδήλωση που πραγματοποιεί την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 στον Άλιμο η Περιφέρεια Αττικής, παρουσία και του Πρωθυπουργού, με θέμα την υπογραφή σύμβασης για τον ενοποιημένο ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμο, που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο στο πλαίσιο του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα. Αστικός Περίπατος».
Σε δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, προκαταβάλλεται η παρουσία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης δια του Δημάρχου της πόλης, ως φυσική και αυτονόητη, γεγονός που διαψεύδουμε κατηγορηματικά.
Αλήθεια, για ποιο ενιαίο παραλιακό μέτωπο μιλάμε όταν το έργο στο ύψος του Δήμου μας στο Ελληνικό δε θα περνάει από την παραλία μας, αλλά απέναντι και μέσα από τις γειτονιές μας και σαφώς πολύ μακριά από το επονομαζόμενο παραλιακό μέτωπο;
Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία που αφορά μόνο το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, το να έχουμε έναν πεζόδρομο και έναν ποδηλατόδρομο που δε θα βρίσκεται δίπλα στην παραλία αλλά απέναντι στις γειτονιές της πόλης.
Την ίδια στιγμή, επτά μήνες τώρα, ουδείς από την Περιφέρεια Αττικής μας κάλεσε για να συζητήσουμε το έργο και να συμπεριληφθούν στη μελέτη αυτού οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει ως Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να είναι αποδεκτό και από εμάς στο πλαίσιο της καλής μας διάθεσης να εξυπηρετήσουμε το εν λόγω έργο και όχι να το ακυρώσουμε, πάντοτε όμως ρητά με γνώμονα όσα θέσαμε στη σχετική μας απόφαση.
Δυστυχώς, ουδείς έχει δεσμευτεί εγγράφως απέναντί μας με αποτέλεσμα το έργο που θα υπογραφεί την Δευτέρα να μην συμπεριλαμβάνει τα έργα ανάπλασης που αιτηθήκαμε, αλλά και μια σειρά άλλων παρατηρήσεων.
Ως εκ τούτου, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης επιφυλάσσεται νομικά να προσφύγει κατά του έργου διότι αυτό γίνεται σε μια επιβαρυμένη γειτονιά από τα έργα της επένδυσης του Ελληνικού με πάρα πολλά προβλήματα και θα πρέπει όταν παρουσιάζουμε ενιαίο παραλιακό μέτωπο να το βλέπουμε και στην πράξη.
Για να προλάβουμε τις «κακές γλώσσες», οφείλουμε να τονίσουμε ότι η απουσία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης από την εκδήλωση σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απαξίωση ως προς το πρόσωπο και το θεσμό του Πρωθυπουργού.
Η απουσία μας είναι συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας, ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς που νομίζουν ότι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και χωρίς να εκφράζουν ρητές δεσμεύσεις που εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.

ΠΗΓΗ

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο