Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΗΛΙΟΥΠΟΛΗΑπόψειςΓ. Χατζηδάκης προς δημοτική αρχή: "Σταματήστε την διαμάχη με τους εργαζόμενους &...

Γ. Χατζηδάκης προς δημοτική αρχή: “Σταματήστε την διαμάχη με τους εργαζόμενους & λύστε τα προβλήματα τώρα!

Με αυστηρή ανακοίνωση ο Γ. Χατζηδάκης, επικεφαλής της παράταξης “Ενωμένοι για την Ηλιούπολη”, παίρνει θέση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον Δήμο και προτρέπει την Διοίκηση να βάλει τέλος στη διαμάχη με τους εργαζομένους του Δήμου.
Υπενθυμίζουμε ότι εξαιτίας της ανεξήγητης πρακτικής της δημοτικής αρχής, να πραγματοποιήσει εργασίες αντικατάστασης του συστήματος κλιματισμού μέσα στον καύσωνα, με αποτέλεσμα λιποθυμίες υπαλλήλων στους χώρους δουλειάς, σε συνθήκες εργασίας με θερμοκρασίες θερμοκηπίου, το Σωματείο προκήρυξε αποχή όταν έχει καύσωνα.
Μετά τον έλεγχο του ΣΕΠΕ που έγινε με καταγγελία του ΣΕΔΗ, η διοίκηση απαίτησε την παράδοση των κλειδιών του γραφείου του Σωματείου στις δημοτικές εγκαταστάσεις στον Υμηττό, για να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο από τον Δήμαρχο, γεγονός που προκάλεσε οργισμένη ανακοίνωση του Σωματείου, που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Χατζηδάκη!

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Αν η Δημοτική Αρχή θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει ομαλότητα στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών χωρίς εργασιακή ειρήνη, είναι βαθιά γελασμένη. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με απόλυτη ευθύνη της Δημοτική Αρχής υπονομεύει πλήρως την ίδια τη λειτουργία του Δήμου και μας δημιουργεί έντονη ανησυχία σχετικά με το μέλλον.
Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση που θα προασπίζει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων και θα εξασφαλίζει τα δικαιώματά τους. Η στρατηγική από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής να αυξάνει την ένταση με τελεσίγραφα οδηγεί μόνο σε επιδείνωση των προβλημάτων και είναι δεδομένο πως με αυτόν τον τρόπο ζημιωμένοι θα βγουν πρώτα από όλα οι Δημότες.
Ενημερωθήκαμε πως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) πραγματοποίησε έλεγχο στους χώρους του Δημαρχείο μετά από καταγγελία του σωματείου εργαζόμενων για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους λόγω της απουσίας κλιματισμού σε μέρες με παρατεταμένο καύσωνα.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να δώσει στην δημοσιότητα το πόρισμα του ελέγχου του ΣΕΠΕ και να προβεί επιτέλους στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος. Είναι αδιανόητο εν έτει 2024 οι εργαζόμενοι του Δήμου να πραγματοποιούν στάση εργασίας μετά το μεσημέρι για να διεκδικήσουν συνθήκες ασφάλειας στην εργασίας τους.
Σταματήστε την διαμάχη και λύστε τα προβλήματα τώρα!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο