Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜα, υπάρχουν αδέσποτα - άγρια άλογα στον Υμηττό;

Μα, υπάρχουν αδέσποτα – άγρια άλογα στον Υμηττό;

του Θάνου Κατσώνη
Όπως πάντα όλα αρχίζουν από έναν ευαίσθητο άνθρωπο, που “κρύβεται” πίσω από κάθε τι καλό που γίνεται στην κοινωνία και μετά έρχεται ο κοινός σκοπός – στόχος, που κάνει τον έναν, κι άλλον, κι άλλον!
Ακριβώς αυτό συνέβη και με το ζήτημα των αλόγων του Υμηττού αλλά και όλης της Αττικής.

Ξαφνικά, ένα κοπάδι αλόγων έξω από το σπίτι μου“, περιγράφει στη συνέντευξή της στο στο ethnos.gr η Μαρία Μαρώλια, που μαζί με την Ιωάννα Ζεμπερλίγκου και, τότε, την Ανθή Βούλγαρη αποφάσισαν να λάβουν άμεσα και ενεργά δράση για να σωθούν αυτές οι ψυχές. Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την συνέντευξη.

Σήμερα, η Μαρία και η Ιωάννα έχουν ιδρύσει τη ΜΚΟ «Help Horses at Ymittos» και δίνουν συνεχή και καθημερινό αγώνα για να βρεθεί μία τελική λύση για συνολικά 90 άλογα!!!
“Αυτό ήταν μόνο η αρχή του δράματος που θα ξετυλιγόταν τις επόμενες ημέρες… Πάνω από 90 άλογα, σκελετωμένα, αφυδατωμένα και τραυματισμένα βρέθηκαν πριν περίπου τρεις μήνες στο Κορωπί. Είχαν καταφέρει να επιβιώσουν χάρη σε εθελοντές -όπως τα περισσότερα μη δεσποζόμενα ζώα στην Ελλάδα“.

Η Help Horses Ymittos δημιουργήθηκε τον Αύγουστο ‘23, με στόχο αποκλειστικά τη διάσωση των ανεπιτήρητων αλόγων του Υμηττού, καθώς, αν και επρόκειτο για ένα ζήτημα γνωστό στις αρμόδιες αρχές & όχι μόνο, έτη πριν την ίδρυσή της, ουδέποτε προέβησαν σε αποτελεσματικές λύσεις.

Έως τώρα, η Help Horses, κατάφερε να βελτιώσει αισθητά τη γενική εικόνα των αλόγων αυτών με επαρκή σίτιση & παροχή νερού σε καθημερινή βάση, ιππιατρική πρόληψη & φροντίδα με βάση τους διατιθέμενους πόρους, παρά το γεγονός ότι το κόστος είναι υπέρογκο.

Από τον Αύγουστο 2023 η Help Horses δεν έχει σταματήσει να φροντίζει τα άλογα του Υμηττού, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε εγκαταστάσεις, στις οποίες φιλοξενούνται αρκετά από αυτά.
Η τελευταία περίοδος αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη, αφού η πολιτεία δεν στηρίζει επαρκώς και η αγορά τροφής-ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης-στέγασης χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ιδιώτες, που πλέον δεν επαρκούν, αλλά και δεν προσφέρουν τη σταθερότητα, που απαιτεί η κάλυψη των αναγκών σίτισης.
Για το λόγο αυτό γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, να προχωρήσουν σε υιοθεσίες, εξετάζοντας ξανά & ξανά τα αιτήματα υιοθεσίας που λαμβάνουν, προκειμένου να επαληθευτεί η καταλληλότητα των υποψηφίων, με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Σήμερα η Help Horses Ymittos με αξιοσημείωτη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα προσπαθεί να ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα άλογα στην Αττική και να προτρέψει το κοινό να βοηθήσει, είτε με εθελοντική βοήθεια, είτε με τροφές & δωρεές, είτε υιοθετώντας και σώζοντας από τους δρόμους κάποια από τα άλογα που φροντίζει.

Στο κείμενό της η “Help Horses Ymittos” τονίζει:

Όπως πάντα η καμπάνια μας είναι δωρεά από εθελοντές και φίλους της ομάδας μας.
Οποιαδήποτε προβολή της στα ΜΜΕ γίνεται χωρίς καμία χρέωση προς την Help Horses Ymittos.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε:

  • είτε με εθελοντική βοήθεια στα καθημερινά ταΐσματα & την φροντίδα
  • είτε με δωρεά σε φάρμακα & είδη που έχουμε ανάγκη όπως πχ. συγκεκριμένα δίχτυα ταΐσματος (μπορούμε να σας δώσουμε πληροφορίες για να προμηθευτείτε τα σωστά)
  • είτε με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό μας
    Alpha Bank Iban: GR8601401470147002320006444
    Κωδικός Τράπεζας (BIC) : CRBAGRAA
    Δικαιούχος Help Horses (Αιτιολογία το ονοματεπώνυμο σας)
    Με μεταφορά IRIS στο ΑΦΜ 996560502
    Για τις δωρεές σας με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Help Horses είναι απαραίτητη η ενημέρωση μας με e-mail (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) στο info@helphorsesymittos.gr . Η ενημέρωση θα πρέπει να γίνει μετά τη δωρεά σας προκειμένου να αποσταλεί η σχετική απόδειξη.

    Για το συγκεκριμένο spot,
    που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, η “Help Horses Ymittos” ευχαριστεί θερμά:
  • Την Αγγελική Παναγιωτοπούλου (Κείμενα, εκφώνηση, επιμέλεια Project)
  • Tον Στάθη Νικολακόπουλo και το Media Lab του Δήμου Ηλιούπολης για την ηχογράφηση και την μίξη του ραδιοφωνικού σποτ.

Περισσότερες πληροφορίες για την “Help Horses Ymittos”: www.helphorsesymittos.gr



RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο