Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟι θεραπευτικές ιδιότητες της Αλόης | Ο γιατρός βοηθά, η...

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Αλόης | Ο γιατρός βοηθά, η φύση όμως θεραπεύει

Η ιστορία της Αλόης – aloe vera έρχεται από πολύ παλιά.
Ο θησαυρός εμπειρίας με το ασυνήθιστο αυτό θεραπευτικό φυτό εξαπλώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
Η aloe vera ενδείκνυται όσο κανένα άλλο φυσικό θεραπευτικό μέσο για εξωτερικές και εσωτερικές χρήσεις.
Ήδη από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν γνωστές οι καταπραϋντικές της ιδιότητες για:
• Τραυματισμούς επιδερμίδας και καψίματα
• Μυκητησιακές και παρασιτικές προσβολές
• Πυώδη έλκη
• Ημικρανίες
• Ηλιακά εγκαύματα και πολλές άλλες παθήσεις

Από τις αρχές του τελευταίου ήδη αιώνα η aloe vera ήταν και στους ιατρικούς κύκλους ένα αναγνωρισμένο θεραπευτικό φυτό. Μόνο η προέλαση της χημικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας εκτόπισε προσωρινά αυτό το «φαρμακείο της φύσης». Η εμπειρία 5.000 χρόνων με την αλόη, συσσώρευσε μια γνώση διαρκείας, στην οποία προστίθενται με την καθημερινή χρήση της ανά τον κόσμο συνεχώς νέες γνώσεις.

Το μυστικό της aloe vera: Τι κάνει την aloe vera τόσο ιδιαίτερη;
Η ερώτηση αυτή μας οδηγεί στα συστατικά της, αφού εδώ παρατηρείται μια εμφανής διαφορά προς τα άλλα φαρμακευτικά μέσα.
Τα φαρμακευτικά προϊόντα έχουν ως επί το πλείστον μία και μόνο δραστική ουσία, η οποία έχει μία επιθυμητή δραστικότητα και όχι σπάνια διάφορες παρενέργειες.
Τα θεραπευτικά βότανα περιέχουν τις περισσότερες φορές ομάδες συστατικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση διαφόρων συμπτωμάτων και ενοχλήσεων.
Σε σύγκριση με αυτά η aloe vera αποτελεί πραγματικό «φαρμακευτικό ντουλαπάκι» της φύσης αφού η επιστήμη ως τώρα έχει ανακαλύψει πάνω από 150 συστατικά!
Εν τω μεταξύ η επιστήμη παγκοσμίως ασχολείται με την aloe vera каι όσο πιο εντατικά ερευνάται, τόσο πιο πολύ επιβεβαιώνεται ο πλούσιος θησαυρός εμπειρίας της φυσικής ιατρικής.
Τα τέσσερα «Α» που περιγράφουν τις ιδιότητες της aloe vera:
• Απομάκρυνση οξέων
• Αποβολή υπολειμματικής καύσης
• Αποβολή λιπαρών ουσιών
• Αποτοξίνωση
Πίσω από αυτά τα εντελώς διαφορετικά θετικά αποτελέσματα βρίσκεται ένας κοινός μηχανισμός δράσης. Το έργο του είναι η αποκατάσταση της υγιούς και φυσιολογικής εσωτερικής διαμέτρου των τριχοειδών αγγείων στις περιοχές όπου αυτά τα αγγεία έχουν υποστεί στένωση, εξαιτίας του άγχους, της λανθασμένης διατροφής και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.
Η αποκατάσταση της υγιούς φυσιολογικής εσωτερικής διαμέτρου των τριχοειδών αγγείων αποτελεί τη σημαντικότερη ιδιότητα της Aloe Vera.
Κατά την διαδικασία αυτή επιδρούν τα συστατικά στοιχεία της αλόης πάνω στα μικροσκοπικά σωματίδια των εσωτερικών τοιχωμάτων των τριχοειδών αγγείων, τα οποία σε πολλούς ανθρώπους είναι διογκωμένα.
Το τονωτικό ποτό της αλόης επιδρά πάνω σε αυτά τα σωματίδια και μειώνει τον όγκο τους, επιταχύνοντας έτσι την καλύτερη ροή του αίματος και τον σωστότερο εφοδιασμό ιστών και κυττάρων.
Στις περιοχές όπου ο εφοδιασμός με οξυγόνο επαναλειτουργεί, μπορούν ιστοί, κύτταρα και όργανα να αναπλαστούν.
Οξέα ουδετεροποιούνται, δηλητήρια και υπολείμματα καύσης απομακρύνονται. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι η βελτιωμένη ροή του αίματος επιτρέπει την αυτοθεραπεία του σώματος.
Τα θετικά αποτελέσματα της aloe vera κατανοούνται από την συνεργιστική δράση όλων των συστατικών στοιχείων τα οποία λειτουργούν όπως σε μια ορχήστρα.
Η ηχητική εμπειρία προκύπτει εκεί από την σύμπραξη όλων των μουσικών οργάνων και όχι μόνο από τα βιολιά και τις σάλπιγγες.
Η επιστήμη προσπαθεί μολαταύτα να κατανοήσει μεμονωμένα συστατικά και τις επιδράσεις τους και καταλήγει κάθε φορά σε εκπληκτικές διαπιστώσεις.

Μερικά παραδείγματα είναι:
Ακεμαννάνη
• Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος
• Συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων
• Αποτοξινώνει το σώμα
Φυτικές στερόλες
• Ευθύνονται για την θετική μακροπρόθεσμη δράση της aloe vera πάνω στο σάκχαρο του αίματος
Πολυσακχαρίτες
• Δρουν ισχυρώς αντιοξειδωτικά και προστατεύουν καρδιά και αγγεία από ελεύθερες ρίζες
Ιχνοστοιχεία
• Στις τροφές σπάνια ευρισκόμενα στοιχεία, όπως Γάλλιο ή Τιτάνιο, τα οποία αναλαμβάνουν σπουδαίες λειτουργίες του μεταβολισμού.

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι φυσικής προέλευσης και όχι φάρμακα με την παραδοσιακή σημασία.
Η aloe vera βοηθά το σώμα εκ των έσω να θεραπευτεί, ή όπως πολύ ωραία το εξέφρασε ο Ιπποκράτης:
Ο γιατρός βοηθά, η φύση όμως θεραπεύει“!

Πηγή: Michael Peuser

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Μετάβαση στο περιεχόμενο